Ιερώνυμος-Γαβρόγλου: Μάθημα πρώτο και βασικό, τα Θρησκευτικά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ)

Το μάθημα των Θρησκευτικών ληταν το βασικό θέμα της συζήτησης που είχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, όπου συναντήθηκαν τη Δευτέρα.

Οπως συμφωνήθηκε οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο καλό κλίμα της σημερινής συνάντησης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η συνάντηση ξεπέρασε τα όρια της εθιμοτυπικής, καθώς τέθηκαν επί τάπητος πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και τα Θρησκευτικά.

«Το βασικό θέμα όπως και εσείς αντιλαμβάνεστε ήταν το θέμα των Θρησκευτικών. Συνέπιπταν οι απόψεις ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από το σημείο εκείνο της συναντήσεως στο Μέγαρο Μαξίμου που ακούσαμε τις προτάσεις, τις θέσεις του Πρωθυπουργού. Ακούστηκαν οι δικές μου οι θέσεις και προτάσεις, που συνέπιπταν με τις απόψεις του Πρωθυπουργού και των άλλων μελών, που ήμασταν εκείνη τη βραδιά στη συντροφιά και τη συζήτηση. Επομένως από εκεί αρχίζει το θέμα και θα έχουμε στη συνέχεια συνεργασία επί των επιτροπών», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του «από αυτήν την επικοινωνία και συμπεριφορά».

Ο υπουργός Παιδείας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι «έχουμε πολλά να κάνουμε σε μία κοινωνία με τεράστια προβλήματα και τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας τον θεωρούμε δεδομένο. Βεβαίως η Πολιτεία έχει και αυτή να αντιμετωπίσει ένα σύνολο προβλημάτων».

Ερωτηθείς για το μάθημα των Θρησκευτικών, είπε ότι «κάθε αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα για οποιοδήποτε μάθημα είναι εξαιρετικά σύνθετη. Υπάρχουν λοιπόν κάποια προγράμματα σπουδών τα οποία χρησιμοποιούνται σε πρώτη φάση με κάποιο πειραματικό τρόπο». Υπογράμμισε επίσης ότι «είμαστε σε ένα διάλογο και σε ένα διάλογο μπορούν να λεχθούν και κάποιες κουβέντες παραπάνω, δεν χάλασε ο κόσμος», ενώ δήλωσε σίγουρος πως «η επικοινωνία θα είναι συνεχής και δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here