Ιερουσαλήμ: Ένοπλη επίθεση Παλαιστινίου, νεκρός ο ίδιος και δύο Ισραηλινοί

Ένας ισραηλινός αστυνομικός και μια γυναίκα έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε επίθεση ενός Παλαιστίνιου, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς αστυνομικούς, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Ο 29χρονος Γιόσεφ Κίρμα και η 60χρονη συνταξιούχος Λεβάνα Μελίχι είναι οι τραυματίες που κατέληξαν. Στην επίθεση αυτή τραυματίστηκαν ακόμη πέντε άνθρωποι.

Η επίθεση είναι από τις πιο αιματηρές από την έναρξη, πριν από ένα χρόνο, του κύματος βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή 270 ανθρώπων στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στο Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ. Σημειώθηκε την ώρα που οι αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει των μεγάλων εβραϊκών εορτών. Σε δύο ημέρες θα γιορταστεί το Γιομ Κιπούρ, η εβραϊκή ημέρα της «Μεγάλης Εξιλέωσης» και την ερχόμενη εβδομάδα η γιορτή Σουκότ. Πέρυσι, η περίοδος αυτή σημαδεύτηκε από επιθέσεις, κυρίως στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο «τρομοκράτης», ένας 39χρονος Παλαιστίνιος από τη Σιλουάν της ανατολικής Ιερουσαλήμ, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς αστυνομικούς στην παλαιστινιακή συνοικία Σέιχ Τζάραχ.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση στην Ιερουσαλήμ που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ και άφησε πίσω δύο νεκρούς», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

Πληροφορίες ΑΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here