Ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν παράνομα στην Αθήνα, καταγγελίες – σοκ της ΟΙΕΛΕ

Τησ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ

Τέσσερα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν παράνομα στο κέντρο της Αθήνας χωρίς άδεια λειτουργίας και χωρίς να πληρούν τους στοιχειώσεις κανόνες ασφαλείας, Τα σχολεία αυτά λειτουργούν με ξένο πρόγραμμα και απευθύνονται σε παιδιά μεταναστών , μπορεί όμως να φοιτούν σε αυτά και Ελληνόπουλα.

Τα σχολεία εντόπισαν μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ στην οποία είχαν φτάσει  σχετικές καταγγελίες.  Βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας , στεγάζονται σε παλιά άθλια οικήματα, δεν τηρούν κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, δεν φέρουν διακριτικούς τίτλους σχολείου (εκτός από ένα που στον τίτλο αναφέρει ότι αποτελεί εκπαιδευτήριο της Φιλιπινέζικης Κοινότητας), ενώ μάλιστα στο ένα από αυτά υπήρχε security.

Οι διευθύνσεις των «σχολείων» είναι:
Εστίας 23, Αθήνα
Βελεστίνου 22, Αθήνα
Πουλίου 11, Αθήνα
Φθιώτιδος 23, Αθήνα

Έρευνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος ( ΟΙΕΛΕ) κατέδειξε ότι κανένα από τα σχολεία αυτά δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ενώ κανένα από τα κτήρια που χρησιμοποιούνται δεν έχει πάρει έγκριση χρήσης σχολικού κτηρίου. Ουδείς γνωρίζει τι είδους τίτλους παρέχουν τα σχολεία αυτά. Είναι άγνωστο ποιοι εργάζονται εκεί ως εκπαιδευτικοί, με ποια προσόντα, με ποιες αποδοχές και πώς προστατεύεται η ασφάλεια και η υγεία παιδιών και εργαζόμενων. Είναι άγνωστο, επίσης, ποιος ελέγχει τα οικονομικά των σχολείων, αν καταβάλλονται εισφορές στα δημόσια ταμεία, αν υπάρχει ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα κ.λπ.

Η ύπαρξη των σχολείων αυτών έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της  ιδιωτικής εκπαίδευσης . Μετά την  κατάργηση μάλιστα  Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου έπαψε κάθε έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία, γεγονός που έχει προκαλέσει  έκρηξη τω παρανομιών στο χώρο.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για να διερευνηθεί το χάος ανομίας γύρω από τα ξένα ιδιωτικά σχολεία και να μπουν επιτέλους κανόνες νόμιμης λειτουργίας σε ένα προνομιακό χώρο που παραμένει εδώ και χρόνια ασύδοτος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here