Ιγκλέσιας: Αργά ή γρήγορα θα κυβερνήσουμε την Ισπανία-Ζητώ την συνεργασία των Σοσιαλιστών

Ευθεία επίθεση στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι  και την εμμονή του να σχηματίσει κυβέρνηση, ζητώντας την ανοχή-αποχή των Σοσιαλιστών, εξαπέλυσε στη ισπανική Βουλή, κατά την συζήτηση περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, ο ηγέτης των Unidos-Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, αργά ή γρήγορα oι Unidos-Podemos θα κυβερνήσουν την Ισπανία ενώ ζήτησε την συνεργασία των Σοσιαλιστών.

«Σήμερα ζούμε την αποτυχία σου, μιλάς λες και είσαι το κράτος ή ότι αποτελείς το μέλλον της χώρας. Δεν είναι έτσι. Σήμερα θα φύγεις. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις…», υπογράμμισε ο Π. Ιγκλέσιας.  Και συνέχισε:

«Δεν σε ενδιαφέρει εάν θα κυβερνήσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά εάν το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κυβερνήσει μαζί μας. Δεν κατάλαβες τι έγινε στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Το κόμμα μου στηρίζει τοπικές κυβερνήσεις και ελέγχει τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Αυτό δεν είναι το χάος. Είναι η δημοκρατία», είπε.

Ο ηγέτης της ενωμένης ισπανικής αριστεράς, που δεν πήγε όμως ιδιαίτερα καλά στις πρόσφατες εκλογές, κατηγόρησε τον Ραζόι ότι το κόμμα του, το Λαικό Κόμμα είναι το κόμμα της διαφθοράς και της λιτότητας.»

«Για αυτό θα σε διώξουμε. Ζητώ από τους σοσιαλιστές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Είμαι ικανοποιημένος που οι σοσιαλιστές βουλευτές ψηφίζουν εναντίον Ραχόι. Λυπάμαι για ορισμένους σοσιαλιστές που δεν θέλουν τη συνεργασία με το Unidos Podemos. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να ψηφίζουμε συνέχεια μέχρι να έχετε το εκλογικό αποτέλεσμα που θα αρέσει σε εσάς. Πρέπει να ξέρετε ότι αργά ή γρήγορα το Unidos Podemos θα κυβερνήσει. Θέλουμε μια χώρα για τον κόσμο μας. Ντρεπόμαστε γιατί οι πρωθυπουργοί μας εργάζονται μετά σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ πετάνε τον κόσμο στο δρόμο γιατί δεν μπορεί να πληρώσει μια υποθήκη», κατέληξε, ζητώντας τη συνεργασία των σοσιαλιστών για μια εναλλακτική προοδευτική και αριστερή κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here