Ιβ Μερς: Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιητική

Ως μη ικανοποιητική θεωρεί την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς, ο οποίος πιστεύει ότι χρειάζεται να καταβληθούν νέες προσπάθειες για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ιδιαίτερα επειδή η εμπιστοσύνη στους εθνικούς και τους πολιτικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι χαμηλή.

Όπως επισήμανε ο Ιβ Μερς, στο πλαίσιο ομιλίας που παρέθεσε σε συνέδριο στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας, «Στον χρηματοοικονομικό τομέα, οι εναπομείνασες αστάθειες στον τραπεζικό τομέα θα πρέπει να διορθωθούν και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση», και ακόμη, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ σημείωσε ότι «Σε διαφορετική περίπτωση οι φορείς της αγοράς θα εξακολουθήσουν να φοβούνται ότι οι τοπικές ευπάθειες θα μπορούσαν τελικά να επεκταθούν και να αποσταθεροποιήσουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα προτού να είναι έτοιμα προς ανάπτυξη όλα τα πυροσβεστικά μέσα».

Στην ακαδημαϊκού χαρακτήρα ομιλία του, ο κ. Μερς παρέλειψε να αναφερθεί στην ισχύουσα νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης, τόνισε ωστόσο ότι η ΕΚΤ δεν θα καταφύγει σε ακραία μέσα για να επιτύχει τον στόχο της όσον αφορά στον πληθωρισμό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here