Ιαπωνία: Αρση συναγερμού για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό στη Φουκουσίμα

Πέρασε ο κίνδυνος τσουνάμι στις περιοχές της Ιαπωνίας μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας και ήρθη ο συναγερμός.

Δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για υλικές ζημιές ή θύματα, ενώ δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις, εκτός λειτουργίας, πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα και το Μιγιάγκι, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Η Μετεωρολογική και Σεισμολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο σεισμικά κύματα ύψους τριών μέτρων να πλήξουν κατά τόπους τις βόρειες ακτές της χώρας. Τσουνάμι ύψους 60 εκατοστών καταγράφηκε στο Ιγουάκι, σε απόσταση 67 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Στο Ιγουάκι επίσης εκδηλώθηκε φωτιά που κατασβέστηκε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Οι θαλάσσιες και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην ανατολική Ιαπωνία διακόπηκαν. Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν πλοία να απομακρύνονται από τα λιμάνια της Φουκουσίμα.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 5.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (22.59 το βράδυ της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) και ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η αρχική μέτρηση της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS ήταν 7,3 βαθμοί, αλλά εν συνεχεία το μέγεθος υποβαθμίστηκε σε 6,9 βαθμούς.

Ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών στην ίδια περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here