Θύμα συμφερόντων και της αδέσμευτης πένας του δηλώνει ο Π.Μαυρίκος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Συνηθισμένη ισχυρίζεται στην απολογία του ότι είναι η διαδικασία που ακολούθησε για την εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, εμφανίζοντας εαυτόν ως θύμα συμφερόντων, λόγω της αδέσμευτης δημοσιογραφίας που ασκεί.
Ο Π.Μαυρίκος, ο οποίος απολογήθηκε, χωρίς την παρουσία συνηγόρου, ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι επρόκειτο για μια  συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης.
«Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την  ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθύνομενες από συμφέροντα, έχω αναποφευκτά δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».
Ο ίδιος άφησε αιχμές για τη σχέση του ενός εκ των συγκατηγορουμένων του δημοσιογράφων με τη γυναίκα που κατήγγειλε την υπόθεση, Αμαλία Κάτζου.

 

Κατά την εκδοχή που έθεσε ενώπιον του ανακριτή ο εκδότης, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων, Παναγιώτης Μουσάς, είχε «στενή φιλική έως και ερωτική σχέση» με τη συνεργάτιδα του επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ που κατήγγειλε τους κατηγορούμενους. Έτσι, όπως υποστηρίζει ο εκδότης, χρησιμοποιήθηκε, εν αγνοία του, το όνομα του σε συνομιλίες του εν λόγω κατηγορούμενου δημοσιογράφου με την καταγγέλλουσα, «είτε για να της δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να την εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του».

 

Στο υπόμνημά του ο Παναγιώτης Μουσσάς – το οποίο υπογράφει ο ίδιος – αντικρούει νομικά τις κατηγορίες και ζητεί να μην κριθεί προφυλακιστέος καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και έχει μόνιμη κατοικία.
Σύμφωνα με πληρηφορίες, στην απολογία του υποστήριξε ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της επιδίωξης του για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργάζονταν.
Χαρακτήρισε θεμιτό να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχειρήση. Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος φέρεται να ακούγεται να απειλεί την Κάτζου βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος φέρεται να αντέκρουσε λέγοντας:
«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της.»
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν ως προς το αν θα κρατηθούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here