Θλιβερές κόντρες Κουτσούμπα-Ζωής-Unfollow -Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα

Προσφατα ξέσπασε μια αρκετά χαμηλού επιπέδου διαμάχη στον χωρο της αριστεράς,  όταν κάποιοι νεολαίοι αποχώρησαν από την «Πλεύση Ελευθερίας» και η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε να απαντήσει στην κίνησή τους όχι ευθέως με επιχειρήματα, αλλά παραπέμποντας σε συνωμοσίες και σε σχετική ανάρτηση του ηθοποιού (και υπευθύνου πλέον των δημοσίων σχέσεων της «Πλεύσης»), Διαμαντή Καραναστάση.

Ο Καραναστάσης στην σχετική ανάρτησή του ενέπλεκε σε ένα κείμενο αρκετά ασαφές και σχεδόν ακαταλαβίστικο πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους που φέρονταν ότι δωροδοκούσαν στελέχη της «Πλεύσης»  με μαθήματα ορθοφωνίας…… Το δια ταύτα ήταν πως Ζωή και Καραναστάσης παρουσίαζαν τις απώλειες στελεχών τους (μήνες τώρα και όχι τις τελευταίες μέρες) ως αποτέλεσμα εξαγοράς -εξαγοράς από την Κουτσούμπα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον σύζυγό της (που όμως είναι στη ΛΑΕ) και από εκδότες και δημοσιογράφους  του αριστερού εντύπου Unfollow. Στόχος τους όπως είπε σε συνέντευξη της η Κωνσταντοπούλου ήταν αρχικά να διεισδύσουν στην «Πλεύση» και να την επηρεάσουν και όταν δεν τα κατάφεραν,  προσπάθησαν να «πιάσουν» στελέχη της και να τα «αλλαξοπιστήσουν».

Όοσν αφορά στο Unfollow, η Κουτσούμπα μεσολάβησε για να κανει μαθήματα ορθοφωνίας στο διευθυντή του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο ο γνωριμός της κ. Σιγάλας, ο οποίος όμως τύγχανε και στέλεχος της «Πλεύσης».

Η Κωνσταντοπούλου θεώρησε οτι ο Χαραλαμπόπουλος με τη συνεργασία της Κουτσούμπα με αυτο τον τρόπο θέλησε να εξαγοράσει ή να προσεταιριστεί το στέλεχός της ενώ η Κουτσούμπα υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τη σχέση Σιγάλα-Πλεύσης και ότι απλώς πρότεινε στον Σιγάλα με αθωότητα μια δουλειά για να βγάλει χρήματα.

Όλα αυτά τα εξαιρετικά θλιβερά που περιγράφηκαν ως «ξεκατίνιασμα» από πολλούς, ουσιαστικά μαρτυρούν τις δόλιες κινήσεις που συχνά γίνονται στο χώρο πολιτικής και δημοσιογραφίας και η ουσία χάθηκε κάτω από ένα σωρό ξεσπάσματα και εκφράσεις παραφοράς αφήνοντάς μας με ιδιαίτερα πικρή γεύση για όλους.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ

Το Unfollow θεωρεί τις καταγγελίες γελοίες και εστιάζεται σε μια δικαστική περιπέτειά του, όπου η Κωνσταντοπούλου το εκπροσώπησε αφηνντάς, όπως αναφέρει, τελικά ακαλυπτο.

Το έντυπο σχολίασε την κατάσταση με κύριο άρθρο του όπου αναφέρει τα εξής:

΄»Δεν μετανιώνουμε που συντάκτες του περιοδικού μας υπερασπίστηκαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου απέναντι στις χυδαίες επιθέσεις που κατά καιρούς δεχόταν, τόσο όταν ήταν βουλευτίνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής. Δεν αποτελεί, βέβαια, μυστικό πως πολλοί συντάκτες του UNFOLLOW άσκησαν δριμεία δημοσιογραφική κριτική ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, πρακτική που συνεχίζουν και τώρα που τις εφαρμόζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σε πείσμα όσων κάποτε κατηγορούσαν το περιοδικό ως όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, δεν προξενεί και σε κανέναν απορία πώς από καιρό σε καιρό ο αντιμνημονιακός λόγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναδείχτηκε από τις σελίδες μας.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, εξαπολύεται μία κλιμακούμενη επίθεση στελεχών, μελών και οπαδών της πολιτικής κίνησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μάς υποχρεώνει να προβούμε σε διευκρινίσεις και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Η επίθεση αυτή κορυφώθηκε -μέχρι νεοτέρας, τουλάχιστον- με τη σημερινή εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου υποστήριξε πως ο υπεύθυνος έκδοσης του UNFOLLOW Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, από κοινού με τη Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τον Παναγιώτη Σωτήρη, μέλος της ΑΡΑΝ και του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ, προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον στενό της συνεργάτη, λυρικό τραγουδιστή Αντώνη Σιγάλα, προσφέροντάς του αμοιβή για μαθήματα ορθοφωνίας.

Επειδή είμαστε πάνω απ’ όλα γραφιάδες, ξέρουμε ότι αυτό που γράψαμε μόλις είναι κανονικά για να διπλώνεται κανείς στα δύο από τα γέλια. Μολοντούτο, αυτά υποστήριξε η κυρία Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων φαιδρών, κι έτσι οφείλουμε να απαντήσουμε, έστω και γνωρίζοντας ότι μας παρασέρνει σε μια κατρακύλα στην οποία η ίδια αισθάνεται πολύ πιο άνετα από εμάς. Μη μπορώντας, όμως, να επιτρέψουμε να παραμένουν αναπάντητες τέτοιες, έστω και γελοίες, συκοφαντίες, θα γνωστοποιήσουμε ορισμένα περιστατικά που ως τώρα, από λεπτότητα, δεν είχαμε δημοσιοποιήσει.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν η κύρια δικηγόρος της υπεράσπισής μας κατά την αγωγή που είχε ασκήσει εναντίον του Λ. Χαραλαμπόπουλου ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σχετικά με ρεπορτάζ του περιοδικού. Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε, αναγνωρίζοντας την σχέση του Δ. Μελισσανίδη με την εταιρεία Aegean αλλά επιδικάζοντας 15.000 ευρώ -και όχι μισό εκατομμύριο που ζητούσε η αγωγή- στον κ. Μελισσανίδη καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ορισμένες από τις αναφορές του ρεπορτάζ μας δεν ήταν αρκούντως τεκμηριωμένες και ήταν βλαπτικές για την υπόληψή του ως προσώπου και επιχειρηματία. Γνώση της απόφασης λάβαμε από το δικαστικό ρεπορτάζ και όχι από τη δικηγόρο μας, η οποία δεν τη γνώριζε. Μολονότι ανησυχούσαμε για το γεγονός ότι η απόφαση είχε μεν εκδοθεί αλλά δεν μας είχε επιδοθεί, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έδειχνε να ανησυχεί. Μας συμβούλευσε να περιμένουμε να επιδοθεί η απόφαση. Όταν της υπενθυμίσαμε ότι η αγωγή είχε επιδοθεί στην παλιά διεύθυνση του περιοδικού, μάς διαβεβαίωσε ότι θα δώσει εντολή να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ενημέρωσης για την αλλαγή διεύθυνσης.

Τελικά, έξι μήνες αργότερα, τη δικαστική απόφαση τη βρήκαν τυχαία οι λογιστές του περιοδικού, περνώντας από την παλιά διεύθυνση για να συλλέξουν παραπεταμένη αλληλογραφία. Κι έτσι διαπιστώσαμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ουδέποτε είχε ενημερώσει για την αλλαγή διεύθυνσης. Η περίοδος κατά την οποία είχαμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε έφεση είχε χαθεί.

Η αντίδραση της κυρίας Κωνσταντοπούλου απέναντι στην μνημειώδη γκάφα της ήταν, όπως το συνηθίζει, η λυσσώδης επίθεση: πρότεινε να καταθέσουμε εκπρόθεσμη έφεση και… μήνυση στον δικαστικό επιμελητή για την επίδοση σε λάθος διεύθυνση. Πάνω στον εκστρατευτικό της οίστρο, βεβαίως, η έγκριτη αυτή νομικός παρέλειψε να μας ενημερώσει και ότι μαζί με την προθεσμία της έφεσης είχε παραλείψει να υποβάλει και προσφυγή κατά της εκτελεστότητας της απόφασης, με αποτέλεσμα να αφήνει τον εντολέα της έκθετο και ποινικά.

Το αποτέλεσμα της απαράμιλλης αυτής επαγγελματικής ευσυνειδησίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν, εκτός από την απώλεια της δυνατότητάς μας να υποστηρίξουμε τη θέση μας στη Δικαιοσύνη σε δεύτερο βαθμό και ενδεχομένως να δικαιωθούμε, να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του εντολέα της και να απειληθούν τα μοναδικά έσοδα του περιοδικού, αυτά που έχει από την πώλησή του. Μην έχοντας, πλέον, άλλη επιλογή, αναγκαστήκαμε να συμβιβαστούμε με τον αντίδικό μας – εξ ου και στο τρέχον τεύχος του περιοδικού δημοσιεύεται η σχετική επανόρθωση.

Αν λοιπόν ψάχνει κανείς γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξαφνικά μας επιτίθεται, ο λόγος είναι ότι έχουμε γνώση της επαγγελματικής της ανεπάρκειας και φοβόταν ότι θα τη δημοσιοποιήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πρόθεση να το κάνουμε, ωστόσο -εν είδει δίκαιης ειρωνείας-, τη δημοσιοποίηση αυτή την προκάλεσε μόνη της, με την απρόκλητη, πρόστυχη και συκοφαντική προσπάθειά της, για την οποία επιφυλασσόμαστε, να πλήξει εκ των προτέρων την αξιοπιστία μας. Το γιατί επιλέγει να εμπλέξει τον Παναγιώτη Σωτήρη -που όντως συνεργάζεται με το περιοδικό μας- και τη Δέσποινα Κουτσούμπα -που ουδεμία επαγγελματική σχέση έχει μ’ εμάς- δεν εξηγείται παρά μόνον ως απόπειρα επένδυσης αυτής της συκοφαντικής επίθεσης μ’ ένα ψευδοπολιτικό τόνο, διαφανή σε όσους γνωρίζουν τα πρόσωπα και τις πορείες τους.

Βέβαια, αν είναι να μπούμε σ’ αυτή τη συζήτηση, θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε: ποιον ακριβώς συνέφερε η απερισκεψία (ή πιο σωστά η βαριά αμέλεια) αυτή; Ποιος κέρδισε που μια πολύπειρη, έγκριτη, πολυπροβεβλημένη δικηγόρος έχασε την προθεσμία υποβολής έφεσης;

Σε κάθε περίπτωση, ούτε το UNFOLLOW ως τίτλος ούτε οι συντελεστές του ως μεμονωμένοι δημοσιογράφοι κρύφτηκαν ποτέ. Όταν, για παράδειγμα, ο Λ. Χαραλαμπόπουλος και ο Α. Ζενάκος αποδέχτηκαν την πρόταση και ανέλαβαν, ανεξάρτητα από το UNFOLLOW που συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του, την έκδοση και την παραγωγή του μηνιαίου περιοδικού REPORT για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το ανακοίνωσαν και δεν κρύφτηκαν. Δεν το έκαναν με ψευδώνυμα και δεν έβαλαν άλλους να κάνουν τη δουλειά γι’ αυτούς. Ως επαγγελματίες αποδέχτηκαν μία πρόταση και κρίνονται για τη δουλειά τους. Το ίδιο κάνουν και τώρα κάθε μέρα από τη ραδιοφωνική συχνότητα.

Το UNFOLLOW και οι συντελεστές του δεν κρύφτηκαν μέσα σε γραφεία να διαπραγματεύονται ευνοϊκές αντιμετωπίσεις με ΜΜΕ. Δεν συναντήθηκαν ποτέ με ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους ιδιοκτητών, πίσω από κλειστές πόρτες, για να διαπραγματευτούν τη στάση που θα κρατούσαν ΜΜΕ απέναντί τους. Ούτε αναζήτησαν φιλόξενο τηλεοπτικό στασίδι. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου το έκανε. Οι διαρκείς εμφανίσεις της στον ΣΚΑΪ το αποδεικνύουν.

Τοποθετούμαστε έτσι για να πούμε ότι εκτός από την επαγγελματική ανεπάρκεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχουμε γνώση πλέον και της πολιτικής της ανεπάρκειας, καθώς και των χειρισμών της. Όπως παραδέχεται και η ίδια, γνωριζόμαστε.

Ας αρκεστούμε σ’ αυτά για την ώρα, με μόνη την εξής τελευταία επισήμανση: τα περί εξαγοράς του κ. Σιγάλα με μαθήματα ορθοφωνίας είναι μια γελοιότητα, που μόνο κάποιος που έχει χάσει κάθε επαφή με τη σοβαρότητα θα μπορούσε να διακινεί, αλλά απαντούμε ευθέως ότι η πρόστυχη αυτή συκοφαντία δεν αληθεύει.

Δεν είμαστε εμείς -ούτε οι υπεύθυνοι έκδοσης και σύνταξης ούτε βεβαιώς το UNFOLLOW εν συνόλω- που προσπαθήσαμε να προσφέρουμε κάποιο αντάλλαγμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε αντίθεση με την ίδια, που πρόσφερε θέσεις τόσο στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο όσο και στον Αυγουστίνο Ζενάκο, όπως τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου της Βουλής και τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού της. Τις αρνήθηκαν όλες τις φορές -και ήταν περισσότερες από μία- που τους προτάθηκαν. Ούτε, φυσικά, διείσδυσε κανείς στο κόμμα της. Η ίδια ήρθε στο γραφείο του UNFOLLOW και απηύθυνε πρόσκληση στον Λ. Χαραλαμπόπουλο και στον Α. Ζενάκο να συμπορευθούν – με θέσεις, και πάλι. Τη βοήθησαν, ναι, χάριν της φιλικής σχέσης. Μέχρι που αγανάκτησαν και αποστασιοποιήθηκαν. Αλλά τις θέσεις δεν τις πήραν.

Το UNFOLLOW, καθώς και οι συντελεστές του, δεν πήρε ποτέ τίποτα από όσα προσέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εκτός από κάκιστες, ανεπαρκείς και επιζήμιες νομικές υπηρεσίες.

Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε»

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Δύο στελεχη της νεολαίας του κόμματος αποχώρησαν καταγγέλλοντας τόσο την πολιτική στάση του κόμματος της Ζωής Κωνστναντοπουλου αλλά και τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα -κατά τη γνώμη τους- για όσους εργάζονται σε αυτό.

Η Κωνστναντοπούλου ουσιαστικά απέδωσε την αποχώρηση και τις καταγγελιες σε διαπλοκή με άλλες πολιτικές και δημοσιογραφικές δυνάμεις που χτυπάνε μήνες τώρα την «Πλεύση»

Απάντησε στις αποχωρήσεις ως εξής:

«Στις 30/12/16 έγινε μία καταγγελία. Μια πρώτη καταγγελία από τον Διαμαντή, επώνυμα, θαρραλέα και ονομαστικά. Ανέφερε προσπάθεια εξαγοράς προσώπων και πτυχές της επίθεσης που δέχεται υπόγεια και δημόσια η Πλεύση Ελευθερίας και εγώ προσωπικά, εδώ και μήνες.

Ακολούθησε η θλιβερή ανάρτηση ενός νέου ανθρώπου που αποδέχθηκε να προσφερθεί ως βορά, ως αναλώσιμο πυρομαχικό. Σε αυτό που καταγγείλαμε. Σε αυτό που ξεκινήσαμε.

Ο κόσμος έχει καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει. Για την ιστορία, θα υπάρξει και η πλήρης καταγραφή. Για να το τελειώσουμε».

 

Η «θαρραλέα ανάρτηση» του Καραναστάση  στην οποια αναφερόταν, ηταν η εξής:

«Ας αποχαιρετίσουμε το χρόνο όμορφα λοιπόν. Εγώ δε μιλάω με υπονοούμενα. Δεν προειδοποιώ κανέναν. Λέω, τα πρώτα, πράγματα με “το όνομά τους”. Αυτός είναι ο πολιτικός λόγος που ξέρω.

Έχουμε και λέμε, για αρχή:

Παναγιώτης Σωτήρης: Αυτοπροσδιορίζεται “αριστερός”. Σύζυγος Δέσποινας Κουτσούμπα. Πρόσφατα επιτέθηκε στο φίλο και σπουδαίο καλλιτέχνη, το Φίλιππο Πλιάτσικα επειδή τόλμησε να μας καλέσει στην πρεμιέρα του. Και πήγαμε…
Έχει επιτεθεί επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες και πάντα από τα “αριστερά” και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Από εκεί που πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν τα πόστα.
Και πάντα εκεί, για τον κενό αγώνα.

Δέσποινα Κουτσούμπα: Περιφεριάκή σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρόσφατα προσπάθησε να εξαγοράσει άλλον φίλο καλλιτέχνη. Κάνοντας την ατζέντισα του δημοσιογράφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, με πρόφαση να παραδοθούν στον τελευταίο μαθήματα… ορθοφωνίας(!!). Σε ένα από τα πολλά μηνύματα της αναφέρει ότι είναι κρίμα να αρνηθεί. Έγραψε ότι ο καλλιτέχνης θα πάρει “ΤΑ λεφτά” αν δεχθεί.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος: Δημοσιογράφος. Εκδότης του UNFOLLOW. Σημαιοφόρος της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Πρόσφατα ξεχάστηκε και ανέλαβε να κάνει τον εκδότη του ένθετου REPORT των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Και επαναπροσδιόρισε τη λέξη “ανεξαρτησία”.
Έβαλε τη Δέσποινα Κουτσούμπα να προσεγγίσει τον λυρικό τραγουδιστή Αντώνη Σιγαλά, στενό φίλο και συνεργάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την πρόφαση να του παραδοθούν μαθήματα ορθοφωνίας. Του είπαν ότι έχουν “ΤΑ λεφτά” να του δώσουν.
Όταν ο Σιγάλας αρνήθηκε την πρόταση, τον αποκάλεσε δημόσια “γυναικόπαιδο”.
Επειδή είναι γκέι, ακτιβιστής της ΛΟΑΤ κοινότητας.
Επιτίθεται εντεταλμένα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εδώ και καιρό.
Χωρίς να κατονομάζει βέβαια, όπως κάθε χέστης που σέβεται τον εαυτό του.
Το βούλωσε με την πρώτη μήνυση.

Κάτι τέτοια λαμόγια λυμαίνονται την αριστερά που έχει απομείνει.
Αυτοί και πολλοί, πάρα πολλοί άλλοι που μιλάνε για συσπείρωση και από κάτω έχουν ξεπουλήσει τη μάνα τους για τρία καρότα και τρέχουνε.

Αλλά άσε την αριστερά. Αυτή αρκετά έχει υποφέρει.

Εγώ είμαι με τη Ζωή. Εσύ δεν έχει σημασία πού είσαι. Ή αν είσαι κάπου ή αν δεν είσαι πουθενά. Ο φασισμός, η φίμωση, ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία είναι εκεί. Είναι παντού.

Και εφαρμόζεται από όλους τους ξεπουλημένους που το παίζουν κάποιοι στα μούτρα σου.
Με τον τσαμπουκά της ασφάλειας του γλύφτη.
Είναι στο θέατρο, στον οργανισμό, στην εταιρεία, στην εφημερίδα, στο κανάλι, στο μαγαζί, στη σχολή, στο γραφείο που δουλεύεις,
Είναι στο σπίτι σου μέσα.
Είναι στη βόλτα και στην παρέα σου.
Είναι στο φόβο της γνώμης σου.
Είναι σ’ αυτούς που θεωρούν το φόβο, το τελευταίο στάδιο της απάθειας.
Είναι στο χέρι σου να τους δείξεις ότι η ζωή σου είναι μία. Και είσαι το αφεντικό της.
Ότι η ελευθερία είναι πράξη.

Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω.
Γιατί η φωνή μας έχει δύναμη.
Γιατί αυτόν τον πολιτικό λόγο γνωρίζω

Και μια σημείωση:
Βαράτε όσο θέλετε. Πείτε ό,τι θέλετε. Δε θα με βρείτε πουθενά μαλάκες.
Όπως και πολλούς από εμάς.
Είναι τρομακτικό να είσαι καθαρός. Και να μη φοβάσαι τίποτα.

Καλή χρονιά. Χαρούμενη χρυσή πρωτοχρονιά!»

Η ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Η Δέσποινα Κουτσούμπα απάντησε αρχικά στην αναρτηση του Καραναστάση και έβγαλε και μια ανακοίνωση αργοτερα,  οταν η ίδια η  Κωνσταντοπουλου  παρέπεμψε για τα προβλήματα στη νεοαλαιας της «Πλεύσης» στην ανάρτηση του ηθοποιού

«Πριν λίγο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να αναπαράγει ξανά (η πρώτη φορά ήταν στις 30/12) μια συκοφαντική, βρώμικη, κίτρινη και ψευδή ανάρτηση εναντίον μου (που εμπλέκει και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ), παρότι εδώ και πολλές μέρες έχω παρουσιάσει και τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ψέμα (προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην αναπαράγω τις συκοφαντίες, το ξεκατίνιασμα ή την εικόνα σήψης που επέλεξαν να διακινήσουν, εμπλέκοντάς με) και περιμένω μια αποκατάσταση και μια συγνώμη -όπως θα αντιστοιχούσε στην «Δικαιοσύνη» που υποτίθεται ότι έχει ως προμετωπίδα.

Το όλο θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, και οι εξηγήσεις είναι πολιτικές, ακόμη κι αν τα υποκείμενά τους δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική με θέσεις αλλά με προσωπικές επιθέσεις. Είναι κρίμα για έναν χώρο που αντιστάθηκε στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει τέτοιες παθογένειες και τέτοιες λογικές απεύθυνσης (κι ακόμη πιο κρίμα είναι να εμπλέκει κι άλλους σε αυτό τον βούρκο, χωρίς καν τη συμμετοχή μας), αλλά η έλλειψη πολιτικών θέσεων και η έλλειψη πολιτικοποίησης σε συλλογικές διαδικασίες του κινήματος, εκεί οδηγούν.

Όσοι με παρακολουθείτε εδώ, ξέρετε ότι ουδέποτε σχολίασα ή έγραψα κάτι επικριτικό για την Πλεύση Ελευθερίας. Δεν είχαμε κάτι να χωρίσουμε ούτε κάτι να ενώσουμε, άλλο αστική πολιτική κι άλλο αριστερή πολιτική, σε άλλο ακροατήριο ήθελε να απευθυνθεί η Πλεύση, προσωπικώς θεωρώ ότι μετά το 2015 οποιοσδήποτε δεν προετοιμάζει τον κόσμο για την αναγκαία σύγκρουση με την ΕΕ δεν βοηθάει το κίνημα ούτε την απαλλαγή μας από τα μνημόνια. Επίσης, για να σας προλάβω, θεωρώ -καταναγκαστικά όμως- ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δε λύνεται με αγωγές και προσωπικές μηνύσεις και το χω επαναλάβει σε κάθε περίπτωση που αφορά άλλους. Δεν θα το αλλάξω επειδή τώρα αφορά εμένα

Προηγουμένως στην ανάρτηση του Καραναστάση είχε γινει ο εξής διάλογος
Δέσποινα Κουτσούμπα Συγνωμη κύριε, γνωριζομαστε; Τι γράφετε για μένα και για ποιο λογο; Antonis Sigalas πήγα να σε εξαγορασω; Γιατί δε λες πως όταν σου πρότεινα να κάνεις μαθήματα στον Λευτέρη δεν ήξερα ότι δουλεύεις στο γραφείο της Ζωής; Ποια είναι ΤΑ χρήματα στα οποία αναφέρεται ο κύριος που δεν γνωριζω; Τι σχεση έχει το αν ο Παναγιώτης είναι σύζυγος μου η αν είναι ο Λευτέρης φίλος μου; Οι προσωπικές σχέσεις είναι πολιτικό επιχείρημα; Αν είναι έτσι, να σας στείλω μια λίστα φίλων μου από το σχολείο που είναι στη ΝΔ να χετε να λετε

 

Uma Chris
Uma Chris Επιχειρημα ειναι η διαπλοκη…η σχεση του εκδοτη με τον Μαρινακη…

 

Δέσποινα Κουτσούμπα
Δέσποινα Κουτσούμπα Είμαι φίλη και με δημοσιογράφους που δουλεύουν στον Αλαφουζο και στον Καλογριτσα. Άρα αυτό με κάνει τσιράκι του Αλαφούζου, του Καλογριτσα ή του Μαρινακη; Ή η δράση μου έχει αποδείξει ότι δεν είμαι τσιράκι κανενός;

 

Spyros Kanaliotis
Spyros Kanaliotis Uma η Δέσποινα έκανε δημόσια και αυστηρά την πολιτική της κριτική για την απόφαση του Unfollow να κάνει ένθετο στα Παραπολιτικά και μάλιστα δήλωσε ότι δεν την εμποδίζει η φιλία της με τον εκδότη να το κάνει αυτό. Όλα αυτά που διάβασα πάρα πάνω είναι απλά κουτσομπολιά που αφίστανται αριστερού λόγου.

 

Uma Chris
Uma Chris Φιλε μου Spyros Kanaliotis τα πραγματα ειναι τοσο σοβαρα που δεν αρκει απλως μια τυπικη δημοσια κριτικη,χρειαζεται μια ισχυρη διαφοροποιηση ακομη κ συγκρουση, πραγμα ομως που κανεις εκ των δυο(Δ.Κ και Π.Σ) επιχειρει. Κυρια Κουτσουμπα ο καθενας μας κρινεται καθημερινα και οχι με ορους παρεας αλλα πολιτικων επιλογων.

Δέσποινα Κουτσούμπα Αν νομιζετε ότι με τον τροπο αυτό προσφέρετε οποιαδήποτε «υπηρεσια» στη Ζωή, κάνετε λάθος και νομίζω ότι το ξέρει και η Ζωή ότι κάνετε λάθος. Θα παρακαλούσα να κατεβάσετε την ανάρτηση για να χουμε οντως Καλή Πρωτοχρονια

Στη συνέχεια η ίδια δημοσιοποιησε το διαλογο με τον κ. Σιγάλα, όπου του προτεινε μέσω Facebook, δηλαδή δημσίως,  να κάνει μαθήματα ορθοφωνίας και οταν εκείνος της είπε ότι δεν τα βρήκε με το Χαραλαμπόπουλο, του είπε να βρει να προτείνει κάποιον άλλον που να είναι καλος στη δουλειά του και να ενδιαφέρεται για ΤΑ λεφτά.

Η ανάρτηση εν τω μεταξύ δεν κατεβηκε παρότι και άλλοι τη θεώρησαν αρνητική  και ο Καραναστάσης σχολίασε συμπληρωματικά τα εξής:

Diamantis Karanastasis Βλέπω μπήκαν και λερώνουν καί εδώ, τα πληρωμένα και τα απλήρωτα. Τα θλιβερά παραδείγματα. Κάποιοι θεωρούν ότι για να καταγγείλεις, χρειάζεται να έχεις προσωπική σχέση! ΟΧΙ. Λάθος τα ξέρατε μέχρι τώρα. Προσωπικά, δε θέλω να σας γνωρίσω.

Σε κάποιους δεν αρέσει το ύφος. Λογικό. Πώς να διαβάσεις ευθεία μπροστά όταν έχεις συνηθίσει να διαβάζεις στα τέσσερα. Προσωπικά, με ενδιαφέρει η γνώμη άλλων.
Και είναι πολλοί.

Κάποιοι “δίνουν” τον εαυτό τους για να προλάβουν την πρωτιά. Τί ηλίθιοι.
Αντικειμενικό.

Κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδας, συνεχίζουν να διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο της τελευταίας σημείωσής του post μου. Ελεύθερα! Ας νικήσει ο καλύτερος. Προσωπικά, είστε όλοι νικητές. Για ό,τι άλλο «δεν καταλαβαίνετε» μηνύστε με. Για όποια γραμμή ή λέξη “είναι ψέμα”, κάντε το ίδιο.(Προσωπικά, είναι κάτι που δε θα σας συμβούλευα)

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΙ

«Δεχόμαστε επίθεση και προσπαθούν να εξαγοράσουν ανθρώπους της «Πλεύσης», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ. Είπε ο τι ο Καραναστάσης ευθαρσώς κατήγγειλε «δήθεν αριστερούς» και ότι τρεις από αυτούς προσπάθησαν να διεισδύσουν στην «Πλεύση ελευθερίας» και αναμίχθηκαν σε επιχείρηση επιρροής και εξαγοράς του στενού περιβάλλοντός της. Είπε οτι προσέγγισαν και εξαγόρασαν  τρεις στενούς συνεργάτες της και ότι προσπάθησαν να εξαγοράσουν και τέταρτο συνεργάτη της, τον κ. Σιγάλα προτείνοντάς του να αναλάβει μαθήματα ορθοφωνίας στον εκδότη του Unfollow  Ηθελαν να ελέγξουν και να επηρεάσουν την «Πλεύση» και εκείνοι που δημοσιογραφικά το προσπάθησαν πήγαν -όπως είπε- στη συνέχεια στα «Παραπολιτικά» -κάτι που κατά τη γνώμη της συνιστά διαπλοκή.

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Σταδιακά οξύνθηκαν τα πραγματα και άρχισαν αποχωρήσεις και αλλων ατόμων από την «Πλεύση» και τα Χριστούγεννα δύο στελεχη της νεολαίας της δημοσιοποίησαν διαφορα (για συνθήκες εργασίας και αμοιβής στο κόμμα κ.λπ.,) Ο Καραναστάσης έβγαλε μια ανακοίνωση με βαριές καταγγελίες για δωροδοκίες και εξαγορές στελεχών από άλλους χώρους (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και έντυπα)  τις οποίες επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη και η Κωνσταντοπούλου. Η επικεφαλης της «Πλεύσης» μάλιστα οταν ρωτήθηκε και για το «θέμα Ραχήλ Μακρή», δηλαδή για την μεταξύ τους παγωμάρα ενώ ήταν επιστήθιες φίλες, απαντησε ότι «η κυρια Μακρή διαχώρισε τη θέση της, εκτίμηση μου είναι ότι αυτό έχει να κάνει με το τι προσδοκά ο καθένας από αυτή την προσπάθεια, και τι προσδοκά για τον εαυτό του. Στην Πλεύση δεν υπάρχουν χορηγοί και νταβατζήδες, δεν μοιάζουμε οφίκια, μοιράζουμε ευθύνες και καθήκοντα» (Για τα προηγούμενα επεισόδια μπορειτε να διαβάσετε εδώ) […]

  2. […] Η επικεφαλής της «Πλεύσης» μάλιστα όταν ρωτήθηκε και για το «θέμα Ραχήλ Μακρή», δηλαδή για την μεταξύ τους παγωμάρα ενώ ήταν επιστήθιες φίλες, απάντησε ότι «η κυρία Μακρή διαχώρισε τη θέση της, εκτίμηση μου είναι ότι αυτό έχει να κάνει με το τι προσδοκά ο καθένας από αυτή την προσπάθεια, και τι προσδοκά για τον εαυτό του. Στην Πλεύση δεν υπάρχουν χορηγοί και νταβατζήδες, δεν μοιάζουμε οφίκια, μοιράζουμε ευθύνες και καθήκοντα» (Για τα προηγούμενα επεισόδια μπορείτε να διαβάσετε εδώ). […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here