Θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ δύο αθλητές της ελληνικής αποστολής

Θετικό βγήκε το πρώτο δείγμα ελέγχου για ντόπινγκ Ελληνίδας αθλήτριας, η οποία μετέχει στην Ολυμπιακή αποστολή, και επρόκειτο να αγωνιστεί στο άθλημα της κολύμβησης, ενώ υπήρξε και δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ σε μέλος της ελληνικής ομάδας των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος διεξήχθηκε από το ΕΣΚΑΝ στους Έλληνες αθλητές που απαρτίζουν την Ολυμπιακή αποστολή, πριν την αναχώρηση για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για τα αποτελέσματα του ελέγχου ενημερώθηκε τόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Ισίδωρος Κούβελος, όσο και η ίδια η αθλήτρια, έτσι ώστε να παρευρεθεί είτε αυτοπροσώπως, είτε διά αντιπροσώπου στην ανάλυση του δεύτερου δείγματος.

Μέχρι να γίνει η ανάλυση και του δεύτερου δείγματος, οι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα γνωστοποιήσουν τα στοιχεία της αθλήτριας.

Η αθλήτρια ενημερώθηκε στη συνέχεια ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό και επομένως, θα παραμείνει σε ξενοδοχείο του Ρίο ντε Τζανέιρο, έως ότου επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πέρα όμως από την αθλήτρια της κολύμβησης, υπήρξε και δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική ομάδα, το οποίο αφορά μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας, η οποία βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα, δεδομένου του ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here