Θετικά μηνύματα από Μοσκοβισί: Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα

Ευνοικά για τη πορεία της χώρας, ήταν τα μηνύμαστα που εξέπεμψε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. «Η εκτίμηση στο Eurogroup είναι ότι η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο και οι συζητήσεις κατευθύνονται προς την σωστή κατεύθυνση», τόνισε, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη την Τετάρτη. «Το επιθυμητό είναι συμφωνία πριν από το Πάσχα», επανέλαβε, ωστόσο αυτή τη φορά δεν απέκλεισε να εννοεί το ορθόδοξο, δηλαδή την 1η Μαΐου, αντί της 27ης Μαρτίου.

Όσον αφορά στην επιστροφή του κουαρτέτου στην Ελλάδα ανέφερε: «Την επιστροφή των επικεφαλής της αντιπροσωπείας Κοστέλο στις Βρυξέλλες, δεν θα πρέπει να την ερμηνεύουμε ως αποτυχία ή σαν τιμωρία. Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό: Επιστρέφουμε – συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές, ώστε να δοθεί συνέχεια όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και η εκτίμηση στο Eurogroup είναι ότι πράγματι, είμαστε, μάλλον, στο σωστό δρόμο, αλλά κι εδώ «ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες».

»Επιθυμητό είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την αναθεώρηση πριν το Πάσχα. Μη με ρωτήσετε αν θα είναι το Καθολικό ή το Ορθόδοξο, αλλά πάντως, όσο γίνεται πιο γρήγορα!» σημείωσε.

Εκτός ελλείμματος οι δαπάνες του προσφυγικού

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συνυπολογιστούν στο έλλειμμα οι δαπάνες για την προσφυγική κρίση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Όσον αφορά το προσφυγικό και την προσφυγική κρίση, η Επιτροπή είπε πως θα εκτιμήσουμε τις δαπάνες των χωρών για την προσφυγική κρίση, βάσει στοιχείων. Και αυτό το κάνουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες – μέλη που περνάνε κάτι αντίστοιχο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here