Θεσσαλονίκη: 199 διατηρητέα κτήρια στην ευρύτερη περιοχή

Με την απόφαση με αριθμό 3428/30-9-2016 της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 229/τ.Α.Α.Π./4-11-2016), ολοκληρώθηκε το έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Μέσα από το εν λόγω έργο, ως διατηρητέα χαρακτηρίζονται 199 κτήρια στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται, ότι πρόκειται για κτήρια που κατασκευάστηκαν την εποχή του Μεσοπολέμου ή αργότερα και αποτελούν σημαντικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Βόρειας Ελλάδας.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που με τη δημοσίευση της απόφασης ολοκληρώνεται η μεγάλη προσπάθειά μας να καθοριστεί με αυστηρούς και συγκεκριμένους όρους η προστασία κτηρίων που έχουν μεγάλη πολιτιστική αξία και αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Τα κτίρια που χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα αποτελούν σημαντικά ίχνη πάνω στην ιστορική διαδρομή της πόλης και προσθέτουν στην τουριστική αξία της. Η απόφαση συμβάλει αποφασιστικά στη διαφύλαξη της πολύπλευρης ιστορικής μας μνήμης και της εθνικής μας κληρονομιάς», τόνισε σε δήλωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here