Θεσσαλονίκη-Χίος: Διαμαρτυρίες εγκλωβισμένων προσφύγων

 

Καθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου, στο ύψος του Χέρσου, πραγματοποίησαν πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο κέντρο φιλοξενίας στο Χέρσο. «Δεν είμαστε ευτυχισμένοι εδώ», «Είμαστε πρόσφυγες, όχι τρομοκράτες», «Ανοίξτε τα σύνορα», έγραφαν στα αγγλικά τα πανό προσφύγων που πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ζητούν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε χώρες της Ευρώπης, ενώ διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας.

Και στη Χίο

Δεκάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο νησί της Χίουδιαμαρτυρήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης του νησιού. Οι πρόσφυγες διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο  ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή στα 3 καμπ του νησιού (πρώην εργοστάσιο της ΒΙΑΛ (7χλμ. από την πόλη), Σούδα και ΔΗΠΕΘΕ (που είναι μέσα στην πόλη της Χιου)) διαβιούν περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here