Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη ΥΠΠΟ στην ανασκαφή του Μετρό

Την ανασκαφή και τα αρχαιολογικά ευρήματα, που ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες του μετρό στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε σήμερα, ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης και η αρχαιολογική κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα, ευαισθησία, αλλά και με στοχαστική διάθεση τις σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στο σταθμό Βενιζέλου. Η πόλη δε χρειάζεται μόνο τα καταστήματα, αλλά και την ιστορία πάνω στην οποία θα εδράζουν την εμπορική της δραστηριότητα. Το θέμα δεν είναι μόνο να κάνουμε ένα τεχνικό έργο, αλλά πάνω από όλα να έχουμε μια πόλη που θα μας θυμίζει το παρελθόν και θα μας ανοίγει το μέλλον», ανέφερε ο Ν.. Ξυδάκης

Συνοδευόμενος από την αν. γενική γραμματέα του υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, ο Ν. Ξυδάκης είχε συνάντηση με στελέχη της αρμόδιας εφορείας αρχαιοτήτων, αλλά και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Η απλούστερη λύση, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, είναι το μνημείο να παραμείνει ως έχει», είπε ο αν. υπουργός. «Όμως είναι κάτι που θα μελετήσουμε, ενδεχομένως με βοήθεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Θα πρέπει να προκριθεί εκείνη η λύση που θα είναι η απλούστερη και οικονομικότερη με γνώμονα την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της Θεσσαλονίκης και την ουσιαστική ανάπτυξη της πόλης», τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here