Θεσσαλονίκη: Διοργάνωση του Κινηματογραφικού Αφιερώματος στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στο πλαίσιο της δράσης τους για την υπεράσπιση και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν για 29η χρονιά, το Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η δράση, θα λάβει χώρα στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, στην αποθήκη Α στο Λιμάνι της πόλης και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού και την ενεργή συμμετοχή του στο έργο και τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το μέγεθος των παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, θα αναδειχθούν μέσω επιλεγμένων ταινιών βραβευμένων σε Διεθνή Φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Εδώ εξορία. Ημερολόγια από παιδιά πρόσφυγες», που βραβεύθηκε τον Μάρτιο 2016 από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, είναι προγραμματισμένες και ομιλίες-συζητήσεις με εκλεκτούς/ες και καταξιωμένους/ες ομιλητές/ιες. Τόσο οι ταινίες, όσο και οι ομιλίες, στοχεύουν στο να συμβάλλουν στην καταπολέμηση και την καταστολή της αυθαίρετης βίας και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το κινηματογραφικό Αφιέρωμα, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here