Θεσσαλονίκη: Βράβευση της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

ΦΩΤΟ: Typosthes.gr

Η πρόσφατη βράβευση της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση (από 22 υποψηφιότητες) ως του καλύτερου Ευρωπαϊκού Προορισμού Βιώσιμου Πολιτιστικού Τουρισμού στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για τον Πολιτιστικό Τουρισμό στο Guimaraes της Πορτογαλίας.

Η ενημέρωση για την βράβευση, έγινε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο στη Διευθύντρια του ΚΜΣΤ κ. Μαρία Τσαντσάνογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μονή Λαζαριστών.

Οι δυο πλευρές έθεσαν νέους στόχους για τη συνεργασία των δύο φορέων, όχι μόνο σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού, αλλά και στη συνδιοργάνωση και υποστήριξη βιώσιμων προγραμμάτων.

Η ΠΚΜ ζήτησε από το ΚΜΣΤ να είναι εταίρος στο πρόγραμμα CHRISTA «Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions» («Πολιτισμός και Κληρονομιά για Υπεύθυνες, Καινοτόμες και Βιώσιμες Τουριστικές Δράσεις»), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Διαπεριφερειακό Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020 και το ΚΜΣΤ αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Το 1ο βραβείο έλαβε η Περιφέρεια Vidzeme της Λετονίας και το 3ο η Περιφέρεια Καταλωνίας της Ισπανίας.

Στην πρόταση της υποψηφιότητας της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επέλεξε την Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Thessaloniki Biennale of Contemporary Art: Old Intersections – Make it New» ως υπόδειγμα καλής πρακτικής στον τομέα ανάδειξης της σύγχρονης τέχνης μέσω ενός δεκαετούς εικαστικού θεσμού, ο οποίος αντανακλά το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης.

Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με τη συνδρομή και συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων της πόλης.

Στοιχεία από: in.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here