Θεσ/νίκη: Το 83% θεωρεί άχρηστο το πρωθυπουργικό γραφείο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης θεωρεί άχρηστη την ίδρυση πρωθυπουργικού γραφείου στην πόλη. Συγκεκριμένα το 83% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι/ μάλλον όχι» και το 17% «ναι/ μάλλον ναι» στο ερώτημα κατά πόσο θεωρούν χρήσιμη την ίδρυση πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη.

Τα ευρήματα αυτά περιλαμβάνονται στην  ετήσια έρευνα της “Interview”,  για τις απόψεις των Θεσσαλονικέων για πολιτικά, οικονομικά και τοπικά ζητήματα, που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου μαζί με την εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», στο «Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης» του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Πλάκα για το 2017.

Σε άλλο σημείο της έρευνας, οι Θεσσαλονικείς καλούνται να βαθμολογήσουν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα και με τους δύο να λαμβάνουν πάνω από τη βάση.

Παράλληλα το 25% θέλει ο ΟΑΣΘ να παραμείνει ως έχει, το 28% να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να παράγουν μεταφορικό έργο, το 17% θέλει οι αστικές συγκοινωνίες να περάσουν στα χέρια της αυτοδιοίκησης και το 30% θέλει κρατικοποίηση του Οργανισμού και καθαρά δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Ακόμη:

 

•             Το 42% τάσσεται υπέρ πρόωρων εκλογών, ενώ το 46% κατά.

•             Το 28% θέλει μετά από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 34% συνεργασίας και το 16% οικουμενική.

•             Το 70% εκτιμά χειρότερη την οικονομική του κατάσταση σε σχέση με πριν από ένα έτος και το 26% ίδια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here