Θεοδωράκης: Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ότι περισσεύουν χρήματα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Χριστουγεννιάτικο παραμύθι της κυβερνητικής πλειοψηφίας» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ότι περισσεύουν χρήματα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2017.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκίνησε την ομιλία του εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για το ταξίδι στο Καστελόριζο.

«Περίμενα για να είμαι ειλικρινής, ο κ. Καμμένος σήμερα να λουφάξει. Και να μην αναφέρει τίποτα για το ταξίδι στο Καστελόριζο και στη Ρω και να μην αναφέρει για την «εκδρομή» των Χρυσαυγιτών, παρέα με τους ΑΝΕΛ και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μια σελίδα που θα πρέπει να ξεχάσουμε. Αντί λοιπόν να λουφάξει, αντί με κάποιο τρόπο να καταλάβει το σώμα ότι έχει μετανιώσει γι’ αυτή την κίνηση, επιμένει να υπερηφανεύεται για την εκδρομή –επαναλαμβάνω- στο Καστελόριζο και για τις φωτογραφίες που βγήκαν στο Καστελόριζο με χρυσαυγίτες βουλευτές, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Ακόμα και τα σχόλια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έκαναν να καταλάβει το μεγάλο του λάθος. Εμείς λοιπόν λέμε ότι υπάρχει περιθώριο για μια εθνική, πατριωτική γραμμή. Και η πρότασή μας είναι μία: να συσταθεί Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως υπάρχει σε όλες, σχεδόν, τις κανονικές χώρες. Και εκεί -με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού βέβαια- οι αρχηγοί των κομμάτων, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, η ηγεσία του στρατεύματος, η ηγεσία των υπηρεσιών ασφαλείας, να συζητά τα εθνικά θέματα» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για «ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι» της κυβέρνησης ότι «»Η οικονομία πάει καλά. Λεφτά περισσεύουν. Και μπορούν να μπουν στην ουρά οι συνταξιούχοι να τα εισπράξουν». «Και μετά τις γιορτές τους τα ξαναπαίρνουμε»».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι το αιώνιο ερώτημα στην Ελλάδα είναι «πού πάνε τα χρήματα από τους φόρους» και σημείωσε ότι αυτά δεν πηγαίνουν στους ανέργους και στους φτωχούς, αλλά στο πελατειακό κράτος.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους εταιρικούς φόρους και ότι οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Βάζουμε φόρους σε ό,τι κινείται. Είμαστε πρώτοι στην Ευρωζώνη στους φόρους» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Φτιάξατε γραφείο πρωθυπουργού και στη Θεσσαλονίκη. Γιατί όχι και στο Ηράκλειο; Και στην Καλαμάτα;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης. «Ο προϊστάμενος θα μισθοδοτείται με 2.560 ευρώ το μήνα. Συν άλλοι 4 μετακλητοί, συν 23 αστυνομικοί που θα φύγουν από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να φυλάξουν ένα γραφείο. Συν ένα εκατομμύριο λοιπόν. Είναι αυτό που λέμε φασούλι το φασούλι φουσκώνουν οι σπατάλες» τόνισε.

«Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό σας το κράτος θα εισπράξει συν 2,6 δις ευρώ περισσότερους φόρους το 2017. Συστήσατε 121 νέες δομές με διατάξεις των τελευταίων 24 νόμων! Σε 86 από αυτές τις 121 νέες δομές δεν προβλέπεται ούτε καν ακριβή αριθμό προσωπικού – για να μπορείτε να προσλαμβάνετε όσους θέλετε. Δημιουργείται προϋποθέσεις για νέα ελλείμματα, γιγαντώνοντας το πελατειακό κράτος» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Αποτελεί μια πρόκληση για την επιστήμη ο προϋπολογισμός σας. Προσδοκάτε αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2,6 δις ευρώ και ταυτοχρόνως προβλέπετε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί 2,7%. Αυξάνετε την φορολογία και θεωρείτε ότι η ανάπτυξη θα συνεχίσει ανενόχλητη! Όντως άξιο επιστημονικής μελέτης» πρόσθεσε.

«Τι θα έπρεπε να κάνουμε: Να μειώσουμε τους φόρους έστω και συμβολικά, έτσι ώστε να σηματοδοτήσουμε τη στροφή της πολιτείας υπέρ της επιχειρηματικότητας, υπέρ τω επενδύσεων. Να ενισχύσουμε τους πολίτες που είναι θύματα της κρίσης, τους ήρωες κυρίως του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Και η τρίτη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση των επενδυτικών δαπανών. Ο αναπτυξιακός νόμος προβλέπει μόνο 430 εκατομμύρια για όλη την πενταετία- χρήματα που φτάνουν – δεν φτάνουν για μία σοβαρή μεγάλη επένδυση» σημείωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here