Θεοδωράκης: Το Ποτάμι σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΣΙΑΜΙΔΗΣ)

Τη συμμετοχή του Ποταμιού στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ώστε να ενισχυθεί «ένα κυβερνητικό σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα στο φως, στη διέξοδο» προαναγγέλλει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκλείει την προσωπική του εμπλοκή στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά ξεκαθαρίζει πως «το Ποτάμι έχει μια λίστα με ανθρώπους που θα πρέπει να αναμειχθούν σε κυβερνητικά πράγματα. Όχι οι βουλευτές του. Δεν εννοώ κομματικά στελέχη, για να στο πω διαφορετικά. Εννοώ ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους, έχουν αποτέλεσμα, έχουν πολιτικό μυαλό και για μερικά χρόνια θα αφήσουν τις άλλες δουλειές και θα ασχοληθούν με τη χώρα. Χρειαζόμαστε επαϊοντες πολιτικούς, όχι άεργους πολιτικούς».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε για την ψήφιση του μνημονίου, επισημαίνει ότι το Ποτάμι ήταν ο βασικός μοχλός για να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη και υπογραμμίζει: «Δεν στηρίζουμε Τσίπρα. Δεν στηρίζουμε μνημόνια. Δεν στηρίζουμε μια κακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στηρίζουμε όμως την Ελλάδα, στηρίζουμε την πατρίδα. Δεν είχαμε άλλο δρόμο». Ενώ, για άλλη μια φορά επισημαίνει την αναγκαιότητα της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων: «Το μνημόνιο δεν αρκεί για να φύγουμε από την καταστροφή. Πρέπει να τηρήσουμε τη συμφωνία και παράλληλα να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις». Συμπληρώνει επίσης πως «το μνημόνιο είναι μια συμφωνία που έχουμε κάνει με τους Ευρωπαίους και εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση και την επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα λίγα συγκεκριμένα πράγματα που δημιουργούν μεγάλη κοινωνική αδικία και από εκεί και πέρα να βάλουμε τις δικές μας μεταρρυθμίσεις στη χώρα, για να γίνουν πραγματικές αλλαγές».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει συγκρότηση «μιας μεγάλης κυβέρνησης με συγκεκριμένες προτεραιότητες, με μικρή ομάδα η οποία θα λύσει τα προβλήματα». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε κάποιοι από τους αντίπαλούς μας να αποκτήσουν μυαλό. Να φερθούν λίγο πιο υπεύθυνα και την επόμενη μέρα στις 21 του μήνα, να μην κοιτάξει ο καθένας το συμφέρον της παρεούλας του, αλλά να δουν πώς και με ποιον τρόπο μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη κυβέρνηση με συγκεκριμένες προτεραιότητες, με μικρή ομάδα η οποία θα λύσει τα προβλήματα».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει ότι δεν λένε όλη την αλήθεια και πώς η εικόνα που έχει σχηματίσει από όλη την Ελλάδα είναι ότι «η κοινωνία θέλει το Ποτάμι» και καταλήγει «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πέρα από το να συνεχίζουμε να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δηλαδή υπάρχουν εύκολες συμβουλές για εύκολη πορεία προς τα πάνω. Να γίνεις λαϊκιστής, να υπόσχεσαι και εσύ πράγματα όπως υπόσχονται όλοι. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Εμείς θα παραμείνουμε οι χρήσιμοι».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here