Θεοδωράκης: Το Μαξίμου θέλει να δώσει τον ΔΟΛ στον Μπόμπολα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για σχέδιο «Βενεζουελοποίησης» της ελληνικής δημοσιογραφίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Στ. Θεοδωράκης  με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ. Οπως είπε στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μεταβιβάσει τον ΔΟΛ στον Μπόμπολα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «Η κυβέρνηση περνά σε άλλη πίστα. Μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με τη διαπλοκή αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και αναλαμβάνει η ίδια με τους ανθρώπους της τους Δημοσιογραφικούς Ομίλους. Η επίλυση των προβλημάτων του ΔΟΛ ανετέθη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και μέλους του ΔΣ της Αυγής».

Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει να μεταβιβάσει τον ΔΟΛ στον όμιλο Μπόμπολα. «Σήμερα ο κ. Ψυχάρης πέρασε την πόρτα του ανακριτή αφού πρώτα έβγαλε την ανακοίνωση ότι παραδίδει τον όμιλο στον έμπιστο του κ. Τσίπρα. Χθες η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου στον όμιλο Μπόμπολα με έκπτωση 53%. Οσα δηλαδή κατήγγειλε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο ότι ο Μπόμπολας θέλει να αναλάβει τον ΔΟΛ και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση».

«Είναι συνηθισμένη πρακτική η κυβέρνηση να αναλαμβάνει την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες είπε με ειρωνική διάθεση σε άλλο σημείο για να εξηγήσει «εχει γίνει στην Βενεζουέλα, την Τουρκία και την Βόρειο Κορέα».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελέγξει πλήρως την δημοσιογραφία «θέλει όλοι να έχουν την ίδια φωνή. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ» είπε χαρακτηριστικά.

«Πως μπορεί να επιλύσει κάποιος τα προβλήματα μιας τόσο υπερχρεωμένης επιχείρησης; Ποιος θα βάλει τα λεφτά; Ο κ. Μουλόπουλος; Όχι! Έχει θεσμικούς επενδυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης για να σημειώσει «Ελπίζω οι δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες να βρουν τρόπο να απαντήσουν και να αντισταθούν».

Εκτός αυτών ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέφερε στην Βουλή την υπόθεση του δημοσιογράφου Αρη Δαβαράκη. «Πριν από λίγες εβδομάδες ένας πολίτης με αποτύπωμα στην κοινωνία κατήγγειλε ότι για 2,5 χρόνια έπαιρνε μαύρο χρήμα από τον κ. Παππά. Η καταγγελία είναι σαφής και λέει ότι καθε μήνα πήγαινε στο γραφείο του κ. Παππά και έπαιρνε λεφτά για να προβάλει τον κ. Τσίπρα. Το παραδέχθηκε δημοσίως και όλοι περιμέναμε να εμφανιστεί ένας εισαγγελέας και να ερευνήσει αν είναι ψέμα ή αλήθεια. Περιμέναμε να έρθει ο κ. Δαβαράκης στην εξεταστική επιτροπή και να μας απαντήσει τι συνέβη. Να μας πει πως από ποιον και απο ποιο μαύρο ταμείο γινόταν η πληρωμή» ανέφερε ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να ελεγχθεί και ποιοι άλλοι πληρώθηκαν από το «μαύρο ταμείο».

«Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι από όλο το διαδίκτυο ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χρηματοδοτήσει ένα μικρό site και όλοι όσοι έβριζαν Το Ποτάμι το έκαναν για την ψυχή της μητέρας τους. Εμείς έχουμε μια λίστα από site και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο χωρίς φανερούς πόρους λειτουργίας» είπε για να επανέλθει «Το σχέδιό σας ήταν παλιό και απλό: έλεγχος της ενημέρωσης και χειραγώγηση των ΜΜΕ. Οσους δεν μπορείτε να ελέγξετε τους εκφοβίζετε».
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στον κ. Πάνο Καμμένο λέγοντας «Ο λαός δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας σας με τον Καμμένο. Ο ίδιος λεει ότι το κυνήγι κατά δημοσιογράφων γίνεται σε συνεννόηση μαζί σας.

Εγινε προσπάθεια φίμωσης του κ. Πετρουλάκη από τον κ. Καμμένο όταν ο πρώτος τον αποκάλεσε ακροδεξιό. Στην αρχή του ζήτησε 2 εκατ. ευρώ και μετά 100 χιλ. ευρώ. Μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε στο δικαστήριο ότι τα εναντίον του σχόλια γίνονται γιατί οι ξένοι και ο Σουλτς θέλουν να του φάνε το υπουργείο. Είναι θλιβερό που κανείς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά να καταδικάσει δημοσίως τις συμπεριφορές Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας αν δεν έχει ανάμιξη στην υπόθεση να δώσει τις διαβεβαιώσεις στον κ. Καμμένο ότι θα παραμείνει για πάντα στο υπουργείο. Ότι δεν θα τον διώξει  γιατί είναι ακροδεξιός ψάλτης της κυβέρνησης ή γιατί κάνει

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here