Θεοδωράκης: Οσοι δεν δικαιούνται άσυλο, θα φυλακίζονται!

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα και με το ανακοινωθέν, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να οδηγούνται σε κέντρα κλειστά τύπου, δηλαδή σε στρατόπεδα-φυλακές, όσοι μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο και προστασίας. 

Πρόκειται για τη σκληρή γραμμή που υποστηρίζουν με θέρμη η ΝΔ των Κρυ. Μητσοτάκη και Αδωνι Γεωργιάδη όσο και η Φ. Γεννηματά και η οποία δικαιώνει την ακροδεξιά ρητορεία.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Σκάι, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ των αρχηγών να υπάρξει η απαραίτητη φροντίδα για τους πρόσφυγες που έφυγαν από εμπόλεμες περιοχές (κυρίως Σύρους), αλλά όσοι δεν διώκονται στις πατρίδες τους και δεν κινδυνεύουν οι ζωές τους, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Μέχρι την απέλασή τους, αυτοί θα διαμένουν σε κέντρα κλειστού τύπου (τύπου Αμυγδαλέζας).

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι πρότεινε τη δημιουργία μιας θέσης υπερυπουργού αλλά δεν προχώρησε σε ονόματα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ακόμη πως θα υπάρξει spot στα αραβικά που θα ενημερώνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα τουρκικά παράλια για τα κλειστά σύνορα και θα τους καλεί να μην εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όλες οι πλευρές αποδέχτηκαν πως θα πρέπει να υπάρξει φύλαξη των συνόρων, χωρίς να ακουστούν θέσεις περί αδυναμίας ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων, κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here