Θεοδωράκης: Κατηγορεί για διαπλοκή τη κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την κυβέρνηση κατηγόρησε για διαπλοκή με την ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

«Οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια – χρήματα – διαπλοκή με συμφέροντα» ανέφερε, και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Η διαπλοκή σάς βοήθησε για να φτάσετε στην εξουσία … Κύριο μέλημά σας ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και για δύο χρόνια να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενο το Ποτάμι. Ρίξατε τόνους λάσπης στο Ποτάμι και το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλατε … Πόσα «μαύρα» λεφτά δώσατε σε δήθεν αγανακτισμένους μπλόγκερ και κομματικούς δημοσιογράφους για να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι;»

Μάλιστα, κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό. «Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να βρωμίσετε το Ποτάμι, γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός το καινούργιο φοβάται – δεν φοβάται το παλιό» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο φόβος του Πρωθυπουργού ήταν μήπως μπουν στην πολιτική δυνάμεις ανεξάρτητες από τα συμφέροντα. Γι’ αυτό η λάσπη και τα τρόλ είχαν στόχο το Ποτάμι, συνέχισε.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ρώτησε γιατί οι άδειες έπρεπε να ήταν τέσσερις και επισήμανε πως το Ποτάμι πρότεινε σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάρουν τα ίδια λεφτά από περισσότερα κανάλια, όμως «προτίμησαν το σώου και την ανεργία για 2.000 ανθρώπους».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει ότι «έκοψε» τον κ. Καλογρίτσα. Ο ίδιος έφυγε όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του ήταν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας, πρόσθεσε.

Καταθέτοντας προτάσεις του Ποταμιού κατά τη διαφθοράς, σημείωσε πως το κόμμα ζητεί μία Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενιαία εθνική Αρχή δημόσιων προμηθειών, Αρχή εποπτείας εσόδων και δαπανών ΜΚΟ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here