Θεοδωράκης: Δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές μέχρι να πάρει κάποιος την αυτοδυναμία

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Tην ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο Reuters, τονίζοντας ότι η χώρα βυθίζεται με τις συνεχείς εκλογές και τις προσπάθειες για αυτοδυναμία.

Όπως σημείωσε:

Εμείς δεν θα προσέλθουμε στις συζητήσεις με λευκές κόλλες. ‘Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες.
Επίσης ο κ. Θεοδωράκης ανέπτυξε τους λόγους γιατί κάποιος πρέπει να ψηφίσει Ποτάμι στις εκλογές και τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, πως «με κάθε τρόπο, με κάθε δυνατή συμμαχία πρέπει η επόμενη βουλή να δώσει βιώσιμη και ισχυρή κυβέρνηση».
Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όρια του, η οικονομία έχει βαλτώσει. Δεν μπορούμε πλέον να πειραματιζόμαστε και να περιμενουμε πότε θα πάρει ο καθένας από εμάς την αυτοδυναμία. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί, να δώσουμε μια δυνατή κυβέρνηση στον ελληνικό λαό.

Το Ποτάμι, συνεχίζει το άρθρο, που ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο, αντανακλά την ελπίδα ότι ήρθε για να καθαρίσει όλα τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και υποστηρίζει ένθερμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία έχει φτάσει στο 25% και η μεταρρύθμιση της παιδείας είναι μέσα στις προτεραιότητες του Ποταμιού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε:

Η Ευρώπη αλλάζει. Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τους Ευρωπαίους πρέπει να τηρηθεί αλλά πρέπει όμως να γίνουν κάποιες αλλαγές που θα είναι υπέρ των Ελλήνων.

Ακόμα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Θεοδωράκης έχει προσπαθήσει να συνομιλεί με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Τον Ιούλιο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ λίγες μόνο μέρες πριν ο Τσίπρας συμφωνήσει στο νέο μνημόνιο.

Ο κ. Θεοδωράκης κατέληξε:

Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε βιαστικά, χωρίς σχέδιο και έκανε πολλά λάθη. Μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι οι αλλαγές που προτείνουμε είναι καλύτερες για την ελληνική κοινωνία,για την οικονομία και για την ανάπτυξη. Υπάρχουν τρόποι για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις που θα διορθώσουν κάποιες αδικίες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here