Θα εκτεθείτε με το google allo, λέει ο Έντουαρντ Σνόουντεν -Εκείνος προτιμά το Tor, το Signal και το WhatsApp

Επικίνδυνο για την ιδιωτική μας ζωή και τα προσωπικά μας δεδομένα θεωρεί το Allo ο Εντουραντ Σνοουντεν, που έστειλε μέσω twitter σχετικό μήνυμα

Λίγο μετά το λανσάρισμα του νέου messaging app Allo της Google και του συνοδευτικού Assistant bot, οι χρήστες άρχισαν να έχουν ερωτηματικά ούτως ή άλλως. Αυτά έγιναν εντονότερα μετά του τουιτάρισμα του dward Snowden, ο οποίος καλεί τώρα τον κόσμο με μήνυμά του στο Twitter να μην το κατεβάσει.

Παραπέμπει δε σε ένα άρθρο του «The Verge», σύμφωνα με το οποίο η Google υπαναχώρησε στο αρχικό σχέδιό της να μην αποθηκεύει by default όλες τις συνομιλίες των χρηστών, παρά μόνο κάποιες παροδικά.

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε την μαζική παρακολούθηση των Αμερικανών πολιτών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» το νέο app ιντερνετικής επικοινωνίας της Google, με το επιχείρημα ότι το Allo θα καταγράφει κάθε συζήτηση που διεξάγεται με αυτό και η Google θα είναι υποχρεωμένη να την αποκαλύψει στις αστυνομικές Αρχές εάν της ζητηθεί. Ο ίδιος αντιπροτείνει το Tor, το Signal ή ακόμα και το WhatsApp.

What is ? A Google app that records every message you ever send and makes it available to police upon request. http://www.theverge.com/2016/9/21/12994362/allo-privacy-message-logs-google 

Photo published for Google backs off on previously announced Allo privacy feature

Το Allo είναι το app επικοινωνίας με το οποίο η Google επιχειρεί να κλέψει τη δόξα από το WhatsApp και τον Messenger του Facebook. Διαθέτει λειτουργίες που βασίζονται στο λεγόμενο machine learning, μια μέθοδο με την οποία οι μηχανές (στην προκειμένη περίπτωση, το Allo) μαθαίνουν από τη χρήση τους (ό,τι συζητείται, αναζητείται κ.λπ.).

Ο Σνόουντεν εστιάζει στον ότι δεν υπάρχει κρυπτογράφηση από άκρο σ’άκρο αλλά και στο γεγονός ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που ενδεχομένως θα διευκολύνει τον χρήστη, μπορεί συνάμα και να τον απειλήσει (το απόρρητό του δηλαδή)  εκτός εάν ο χρήστης επιλέξει το ινγκόγκνιτο mode.

H Google απαντά στην κριτική που δέχεται με την ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση:

«Μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα ή και ολόκληρες συνομιλίες στο Allo. Επίσης, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να συνομιλείτε σε incognito mode, όπου τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα end-to-end, και να θέτετε ένα χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στη συσκευή σας και στη συσκευή του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε σε μία προκαθορισμένη χρονική στιγμή»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here