Θάνου προς Τσατάνη: 3 ερωτήματα και 10 μέρες προθεσμία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τρία ερωτήματα και 10 ημέρες προθεσμία για να απαντηθούν έθεσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προς την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργεί η ίδια ανώτατη δικαστική λειτουργός σε βάρος της για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Η κ.Τσατάνη δεν εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον της κ. Θάνου για να δώσει εξηγήσεις, ενώ την περασμένη εβδομάδα ζητούσε  να πληροφορηθεί για ποια συγκεκριμένα αδικήματα ελέγχεται πειθαρχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου προσδιόρισε με έγγραφά της προς την κ. Τσατάνη τρία συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Έτσι, πιθανότατα αύριο η εισαγγελική λειτουργός θα πρέπει να απαντήσει :

 ·        Με ποια διαδικασία περιήλθε στα χέρια της η έρευνα της δικογραφίας του Ανδρέα Βγενόπουλου.

·        Εάν τηρήθηκαν όσα συμφωνήθηκαν στην συνάντηση  μεταξύ Ελλήνων και Κύπριων δικαστών στο πλαίσιο της Eurojust.

·        Εάν ήταν σύμπτωση το γεγονός ότι η δικογραφία του Ανδρέα Βγενόπουλου αρχειοθετήθηκε την ημέρα που ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε την έρευνα της εισαγγελέως Τσατάνη για να μην απολογηθεί ενώπιον των Κυπρίων.

Δεν αποκλείεται πάντως η κ. Τσατάνη να προχωρήσει στην αίτηση εξαίρεσης της κ. Θάνου, κάτι που προοιωνίζεται η επιστολή που είχε στείλει προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here