Θανατηφόρος ιός «δραπέτευσε» από εργαστήριο στην Ουκρανία – 20 νεκροί

Αγνωστος ιός ο οποίος ξέφυγε από εργαστήριο στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Kharkov της Ουκρανίας έχει προκαλέσει 20 θανάτους σε στρατιωτικό προσωπικό ενώ 200 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Donbass, την ύπαρξη της επιδημίας επιβεβαίωσε ο υποδιοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων του Ντόνετσκ, Εντουαρντ Μπασούριν.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον ιό είχαν γίνει γνωστές από τις 12 Ιανουαρίου, όταν ιατροί είχαν διαγνώσει την ασθένεια σε αρκετούς στρατιώτες οι οποίοι παρουσίαζαν υψηλό πυρετό και κάποιοι από αυτούς πέθαναν μέσα σε τρεις ημέρες από την εκδήλωση της νόσου. Παρ’ όλα αυτά το θέμα έμεινε μακριά από τη δημοσιότητα μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, όταν ο Μπασούριν, στην εβδομαδιαία αναφορά του έκανε λόγο για 20 νεκρούς και 200 ασθενείς στα νοσοκομεία της περιοχής.

Αρχικά, οι υγειονομικές αρχές έκαναν λόγο για στέλεχος της γρίπης της Καλιφόρνιας, τώρα όμως παραδέχονται ότι πρόκειται για έναν εντελώς νέο και θανατηφόρο ιό. Σύμφωνα μάλιστα με το Radio Free Europe περιστατικά προσβολής από τον άγνωστο ιό έχουν σημειωθεί και στην πόλη Κραματόρσκ αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την στρατιωτική βάση του Kharkov. Στη βάση εργάζονται αμερικανοί επιστήμονες.

Οι ειδικοί δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν τον ιό καθώς το ερευνητικό κέντρο λοιμώξεων βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ το οποίο ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here