Θανάσης Βασιλόπουλος: «Η κρίση μας οδηγεί στις ρίζες»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ

 

Το κλαρίνο και η παραδοσιακή μουσική είναι οι μεγάλες του αγάπες. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος εφέτος επιχειρεί μια μουσική συμμαχία και μας μιλά για αυτήν

-Τι ετοιμάζεις για το χειμώνα; Θα σε δουμε στο Γκάζι;

ΑΠ. : Πράγματι, γι’ αυτό το χειμώνα, έχουμε ετοιμάσει μιά παράσταση που θα παρουσιάζουμε στα «Σπιτάκια», στο Γκάζι.

-Κάθε πότε;

ΑΠ.: Κάθε Τετάρτη, αρχής γενομένης από τις 11 Νοεμβρίου.

-Με ποιους συνεργάτες;

ΑΠ.: Με τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, τον Παναγιώτη Λάλεζα και Ανδρέα Καρακότα στο τραγούδι, και κάποιους ακόμα φίλους μουσικούς.

-Μίλησε μας για αυτούς;

ΑΠ.: Ο Μανώλης Καραντίνης είναι καλός μου φίλος και συνεργάτης, ένας μεγάλος σολίστας του μπουζουκιού, ο Παναγιώτης Λάλεζας ένας υπέροχος παραδοσιακός τραγουδιστής, έχω ξαναπεί ότι είναι «συνεχιστής» του Γιώργου Παπασιδέρη και της Γεωργίας Μιτάκη, ο Ανδρέας Καρακότας είναι ένας επίσης εξαιρετικός λαϊκός τραγουδιστής.

-Τι ειδη μουσικής συνταιριαζετε;

ΑΠ.: Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε περιλαμβάνει λαϊκά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και αυτό που προσπαθήσαμε είναι να τα «παντρέψουμε» με τα σμυρνέϊκα, τα πολίτικα και κάποια παραδοσιακά.

-Πολίτικα και ηπειρώτικα;

ΑΠ.: Ναι, γιατί όχι, η μουσική είναι μία!!! Αρκεί να είναι καλά παιγμένη, που στη δική μας περίπτωση, από πλευράς μουσικών και τραγουδιστών, δεν «κινδυνεύει»!!!

-Μουσική συμμαχία σε καιρό κρίσης;

ΑΠ.:  Μα στην κρίση συνηθίζουν οι άνθρωποι να «ενώνονται»… επίσης η κρίση μας οδηγεί στις ρίζες… θέλουμε να «πιαστούμε» από κάπου…

-Ετοιμάζεις κάποιο νέο δισκο;

ΑΠ.: Σκέφτομαι κάποια πράγματα, μαζεύω υλικό για έναν επόμενο δίσκο, που θα περιλαμβάνει παραδοσιακά κομμάτια… θα δούμε, είναι κάτι που το «δουλεύω» τρία χρόνια τώρα, ακόμα δεν είμαι απόλυτα έτοιμος, ίσως σύντομα να μπορώ να σας το παρουσιάσω.

Στη φωτογραφία ο Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον Μανώλη Καραντίνη, τον Παναγιώτη Λάλεζα και τον Γιώργο Πλέστη στα «Σπιτάκια» στο Γκάζι.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here