Η Verizon αγοράζει τη Yahoo για περίπου $5 δισ.

Aπό MARKET FAIR

Η Verizon Communications Inc θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα, πριν την έναρξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης συμφωνία για την εξαγορά της Yahoo Inc, σύμφωνα με το Reuters και το Bloomberg.

Με τη συμφωνία ολοκληρώνεται μια περίοδος αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία της Yahoo, η οποία είχε ανακοινώσει ότι επανεξετάζει τη στρατηγική της.

Η συναλλαγή θα ενισχύσει την δραστηριότητα της Verizon στο internet και συγκεκριμένα την AOL την οποία εξαγόρασε πέρυσι για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντάς της πρόσβαση σε εργαλεία και τεχνολογία διαφήμισης.

Η Verizon αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ και τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με ετήσια έσοδα 132 δισ. δολάρια.

Η Yahoo ξεκίνησε το 1994 από μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, τον Jerry Yang και τον David Filo, και στα πρώτα έτη λειτουργίας της ο απόλυτος προορισμός για πολλούς στο χώρο του ίντερνετ.

Από το 2008, όταν η Yahoo απέκρουσε μια προσφορά εξαγοράς της Microsoft Corp προσπαθεί να καθορίσει την στρατηγική της,

Τον Δεκέμβριο, υπήρξαν σχέδια τα για απόσχιση της συμμετοχής της Alibaba αλλά η πρωτοβουλία απορρίφθηκε. Αντ ‘αυτού αποφάσισε να διερευνήσει την πώληση των στοιχείων του ενεργητικού της, ωθούμενη από κινήσεις ακτιβισμού του hedge funds, Starboard Value LP.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here