Η EΚΤ θα συνεδριάσει την Τετάρτη για τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης

Την Τετάρτη θα  αποφασίσει  η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα  εάν θα  αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA). Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει  για το θέμα αυτό την  Τετάρτη.

Ο Εβαλντ Νοβότνι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ερωτηθείς σήμερα για το εάν η έκτακτη ρευστότητα του μηχανισμού ELA θα αυξηθεί πριν το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, δήλωσε: «Την Τετάρτη, θα έχουμε άλλη μια συνάντηση του συμβουλίου της ΕΚΤ , που είναι στην ατζέντα. Δεν θέλω να το προκαταλάβω…Τώρα η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

«Υποθέτω ότι η πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, άρα μπορώ να φανταστώ ότι αυτή είναι μια βάση για νέες διαπραγματεύσεις, αλλά εδώ υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες» δήλωσε ο Νοβότνι σε σχέση με το δημοψήφισμα.

Σημειώνεται πως δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε χθες να διατηρήσει το ανώτατο όριο για την παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που αποφασίστηκε την Παρασκευή (26 Ιουνίου 2015).

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δήλωσε έτοιμο να αναθεωρήσει την απόφασή του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here