Η ώρα της αλήθειας για την εκλογή νέου Προέδρου στη ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Ανοίγουν στις 7 το πρωί της Κυριακής οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Εκλογικά κέντρα και τμήματα έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής.

Υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων. Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη αύριο το μεσημέρι, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής, είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος.

Στην εκλογική διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι – ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια – οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here