Η φαβέλα της Γαλλίας-πόλη 10.000 κατοίκων έχουν σχηματίσει στο Καλαί οι πρόσφυγες ελπίζοντας να περάσουν απέναντι

Ο τεράστιος καταυλισμός των αποκλεισμένων προσφύγων και μεταναστών στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας, δημιουργεί εντάσεις τόσο με τη Βρετανία όσο και στο εσωτερικό της Γαλλίας.

Σκιές μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού για τη «ζούγκλα» του Καλαί, με φόντο το Brexit

Στο Καλαί έχουν φτάσει να ζουν περίπου 10.000 άνθρωποι σε αντίσκηνα και κοντέινερες περιμένοντας να περάσουν στη Βρετανία. Οι Γάλλοι διαμαρτύρονται ότι αυτή η «λίμπο» κατάσταση πρέπει να πάρει τέλος και οι άνθρωποι είτε να αφεθούν να πάνε στη Βρετανία ή να αρχίσουν να ενσωματώνονται στη γαλλική κοινωνία.

Οι Βρετανοί όμως δεν θέλουν ούτε καν να το συζητήσουν.

Σήμερα η  βρετανίδα νέα υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον γάλλο ομόλογό της Μπερνάρ Καζνέβ. Επισήμως, στην ατζέντα βρίσκεται η συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, όμως  στο «πακέτο» είναι σίγουρα και το πρόβλημα στο Καλαί.

Η Βρετανία θεωρεί ότι «το Καλαί συμβολίζει το μεταναστευτικό πρόβλημα που προκάλεσε η πολιτική της ΕΕ και δείχνει γιατί έφτασε η χώρα στο Brexit».

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πριν τη σημερινή συνάντηση των δύο ομολόγων υπουργών «οι πρόσφυγες πρέπει να ζητούν άσυλο στη χώρα εισόδου», κάτι που δείχνει ποιες είναι οι προθέσεις της Βρετανίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here