Η Συριακή αντιπολίτευση καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις αεροπορικές επιδρομές

Αίτημα για παύση των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ και συμμάχων στην περιοχή της Ιεράπολης Συρίας κατέθεσε ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, ο κύριος εκπρόσωπος της Συριακής αντιπολίτευσης.

Το αίτημα αυτό ακολουθεί τις αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ημερών κατά του Ισλαμικού Κράτους, που προκάλεσαν την περασμένη Τρίτη τον θάνατο 56 αμάχων, ενώ 21 επιπλέον άμαχοι είχαν σκοτωθεί την Δευτέρα σε παρόμοιες επιθέσεις.

Ο πρόεδρος του συνασπισμού, Ανάς αλ-Αμπντάχ, ζήτησε να πάψουν οι επιδρομές, τουλάχιστον για όσο εξελίσσονται οι έρευνες για τους θανάτους δεκάδων αμάχων στην περιοχή αυτή, στο Βόρειο κομμάτι της Συρίας.

Το αίτημα αυτό συμμερίστηκαν σχεδόν όλα τα μέρη του Συριακού πολιτικού φάσματος, οι δυνάμεις του Ασάντ και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ενώ οι Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας εξέφρασαν την άποψη ότι η παύση πυρών θα βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να αναδιοργανωθεί.

«Η παύση των επιδρομών θα βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αποκεφαλίζει, βιάζει και βασανίζει Άραβες αμάχους. Η Συριακή αντιπολίτευση θα έπρεπε να ζητούν καλύτερα την απελευθέρωση της Ιεράπολης, ώστε να σωθούν όσους περισσότερους αμάχους γίνεται», δήλωσε ο Κούρδος αναλυτής Ίντρις Νασσάν σε Συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Ίντρις Νασσάν, εκπρόσωπος των Κουρδικών δυνάμεων, ΦΩΤΟ: cumhuriyet.com.tr
Ο Ίντρις Νασσάν, εκπρόσωπος των Κουρδικών δυνάμεων, ΦΩΤΟ: cumhuriyet.com.tr

«Άτομα υπέρ του ΙΚ προσπαθούν να εμποδίσουν την προχώρηση των Δημοκρατικών Δυνάμεων, υποδεικνύοντας πως αυτές παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα. Η αλήθεια είναι πως Άραβες πολίτες στην απομονωμένη πόλη αναμένουν την απελευθέρωση τους και καλούν τις Δημοκρατικές Δυνάμεις να τους απελευθερώσουν το συντομότερο δυνατόν»

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν οι αεροπορικές επιθέσεις της Τρίτης οδηγήθηκαν από τις Αμερικάνικες δυνάμεις, από τις Γαλλικές, όπως υποστηρίζει ο Σύριος υπουργός εξωτερικών, ή από μικτές δυνάμεις, όπως υποστήριξε εκπρόσωπος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here