Η συμπληρωματική κατάθεση της Αμαλίας Κάτζου για την υπόθεση των εκβιασμών-Η αντίδραση της δημοσιογράφου

 

Συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών έδωσε η δημοσιογράφος της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου. Σε αυτήν, όπως έγραψε tovima.gr σε δημοσίευμα με τίτλο: Τα γυρίζει τώρα η Αμαλία Κάτζου: Ούτε ο Μαυρίκος, ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν»,  καταθέτει ότι δεν γνώριζε τον Μαυρίκο και ότι ουδέποτε εκβιάσθηκε ευθέως από τον ίδιο και τον Φράγκου ο οποίος ήταν και προϊστάμενός της στον ιστότοπο Sofokleousin.gr .

Το δημοσίευμα και ιδίως ο τίτλος, προκάλεσαν την αντίδραση της δημοσιογράφου Α. Κάτζου, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εκστρατεία κατασυκοφάντησής της και προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς της και της αξιοπιστίας της. «Σε κανένα σημείο της κατάθεσής μου δεν υπάρχει η σκοπίμως «εφευρεθείσα» αυτή περικοπή, ότι «Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν», αφού ολόκληρη η κατατεθείσα φράση μου έχει κατά λέξη «Ουδέποτε ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν πρωτοβουλία να με εκβιάσουν όπως έκανε ο Μουσσάς», επισημαίνει στην ανακοίνωση της.

Η συμπληρωματική κατάθεση

Η δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων στην συμπληρωματική κατάθεση:

Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν ποτέ ευθέως.  Ο κ. Φράγκου ήταν ο προϊστάμενος μου στον ιστότοπο  Sofokleousin.gr και θεωρώ ότι αν ήθελε να με εκβιάσει, θα το είχε κάνει ευθέως, πράγμα το οποίο ουδέποτε έκανε.

Και σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «ουδέποτε  ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν την πρωτοβουλία να με εκβιάσουν όπως έκανε ο Μουσάς. Αυτός επεδίωκε στις συναντήσεις μας να είναι Μαυρίκος και ο Φράγκου και ιδίως για τον Μαυρίκο επειδή κυκλοφορούσε η φήμη ότι μετέρχεται τέτοιες μεθόδους για να αποσπά διαφημίσεις και έτσι θεωρούσε πρόσφορη την παρουσία του για να με κάμψει».

Αναφέρει μάλιστα τους ιδιοκτήτες πέντε άλλων ιστοσελίδων, με τους οποίους ο Μουσάς είχε συνεννοηθεί να παίρνουν διαφημίσεις έναντι  θετικών δημοσιευμάτων για την ΕΥΔΑΠ και της ζητούσε επιμόνως να εγκρίνει τη σχετική δαπάνη.

Απόσπασμα της κατάθεσης:

καταθεση Κατζου

 

Η δήλωσή της η κ. Κάτζου για το δημοσίευμα:

«Νέα και ύποπτη, πλέον, προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς μου και της αξιοπιστίας μου, επιχειρείται απ’την ανάρτηση στην ιστοσελίδα «tovima.gr», της 9.3.2016.

Στον ψευδεπίγραφο τίτλο «Τα γυρίζει τώρα η Αμαλία Κάτζου», προσθέτει ως, δήθεν, περικοπή κατάθεσής μου της 4.3.2016 και ότι «Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν».

Όμως, σε κανένα σημείο της κατάθεσής μου δεν υπάρχει η σκοπίμως «εφευρεθείσα» αυτή περικοπή, ότι «Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν», αφού ολόκληρη η κατατεθείσα φράση μου έχει κατά λέξη «Ουδέποτε ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν πρωτοβουλία να με εκβιάσουν όπως έκανε ο Μουσσάς».

Και τούτο, για να προσδιορίσω με κάθε ακρίβεια, τη συμμετοχή εκάστου των υπόψη «δημοσιογράφων» στην σε βάρος μου κακουργηματική εκβίαση, όπως ακριβώς την είχα προσδιορίσει και στη Μηνυτήρια Αναφορά μου της 11.2.2016, στο Τμήμα Εκβιαστών της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής.

Μόνο με την αλήθεια, έσπασε το απόστημα της εκβιαστικής παραδημοσιογραφίας και κάποιοι δεν μπορούν να το αντέξουν και τίθεται το ερώτημα:

Μήπως κάποιοι επιθυμούν να ζητήσω και συγνώμη για την πρωτοβουλία μου αυτή;

Η εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου από την ιστοσελίδα «tovima.gr» άρχισε την 1.3.2016.

Τότε, οι κακοήθεις συκοφάντες μου είχαν «κρυμμένο» το ονοματεπώνυμό τους και επεχείρησαν, αρχικά, να δυσφημήσουν την ΕΥΔΑΠ, αποδίδοντάς της, δήθεν, «λίστα με 66 sites ευρώ €170.000 το μήνα που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ», αλλά, «βρήκαν τοίχο», με την άμεση διάψευση της ΕΥΔΑΠ, οπότε ανακάλυψαν και χωρίς ντροπή τους, νέο και, κατά τη γνώμη τους, εύκολο στόχο τους, την Αμαλία Κάτζου, με την ψευδή αναφορά τους «Το σχέδιο Κάτζου: €170.000 το μήνα σε sites θα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ»».

Δηλώνω ότι, με όπλο την αλήθεια, αντέχω και θα αντέξω, σε κάθε μορφής επιθέσεις».

Η απάντηση της συντάκτριας του Βήματος Γιάννας Παπαδάκου
Αιδώς πια! Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Η αποκαλούμενη από την κυρία Κάτζου ως παραδημοσιογραφία αποτελεί κατάφωρη προσπάθεια συκοφάντησης και ευθεία απειλή φίμωσης. Η κυρία Κάτζου να διαβάσει ξανά την κατάθεσή της. Αυτή μεταφέραμε λέξη – λέξη. Η προσπάθειά της να ηρωποιηθεί και να προβάλει ως ηρωική προσπάθεια το καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταγγέλλει την παρανομία είναι αξιοθρήνητη. Φαίνεται ότι για εκείνη και τους κατηγορουμένους με τους οποίους έκανε παρέα μέχρι πρότινος είναι πρωτόγνωρο δημοσιογραφικό μονοπάτι. Για τους ερευνητές δημοσιογράφους είναι αυτονόητος δρόμος. Όσο για τις απειλές δε μας φοβίζουν. Μας τις έχουν απευθύνει και πολλοί άλλοι. Και έχουν όλοι χάσει!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here