Η Σία Αναγνωστοπούλου μιλάει για τα μαλλιά της ως «κοινωνικό μήνυμα»

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά, όπου αναφέρεται και στο ζήτημα με τα μαλλιά της

Κατά καιρούς έχετε ακούσει αρνητικά σχόλια για τα μαλλιά σας. Σας επηρεάζουν; Ποια είναι η θέση σας;

Όσα λένε για τα μαλλιά μου τα αντιμετωπίζω με πάρα πολύ χιούμορ. Τα μαλλιά μου είναι έτσι και έχω αποφασίσει ότι μετά από τόσα χρόνια στη ζωή μου δεν κέρδισα πράγματα ούτε χάρη στα μαλλιά μου ούτε χάρη στο πρόσωπό μου ούτε χάρη στο σώμα μου. Το κέρδισα ως ένα σύνολο και μέσα σε αυτό το σύνολο είναι και τα μαλλιά μου και τα διεκδικώ έτσι όπως είναι.

Άλλωστε πρέπει να μαθαίνουν και τα μικρά παιδιά ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι, αλλά όχι ίδιοι. άλλοι έχουν ωραία μαλλιά και λιγότερο ωραία μύτη, άλλοι ωραία μάτια και λιγότερο ωραίο σώμα. Πρέπει να μάθουν επίσης μεγαλώνοντας ότι μετά από 150 χρόνια γυναικείου κινήματος οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν όχι να είναι απλώς ωραίες, αλλά κυρίως ωφέλιμοι και ωραίοι άνθρωποι.

σια αναγνωστοπουλου ιντιμε χαλκιοπουλος

Έχετε σκεφτεί να τα αλλάξετε;

Όχι, γιατί δεν έχω καμία διάθεση να δω την εικόνα μου να αλλάζει. Αυτή την εικόνα μπορώ να υποστηρίξω εγώ. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή, δεν ταιριάζει σε αυτό που θα ήθελε ο μιντιακός κόσμος. Αυτή όμως μπορώ να υποστηρίξω. Την εικόνα της ωραίας, έτσι όπως την επιβάλλουν τα περιοδικά μόδας, δεν μπορώ να την υποστηρίξω. Προτιμώ να είμαι ο εαυτός μου παρά να με δω ξαφνικά ως μια άλλη.

αναγνωστοπουλου σια

Να υποθέσω σύμφωνα με τα παραπάνω ότι είστε κατά των επεμβάσεων για βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης;

Εννοείται. Θεωρώ ότι είναι τύχη να γερνάει ένας άνθρωπος. Μου αρέσουν τα γερασμένα πρόσωπα, όπως μου αρέσουν και τα νέα, όμορφα πρόσωπα. Μου αρέσουν τα πρόσωπα που «μιλάνε» κι αυτά είναι πάντα όμορφα, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Την ηλικία σας τη λέτε;

Βεβαίως τη λέω. Είμαι 57 ετών, γεννημένη το 1959. Την λέω με υπερηφάνεια. Πρόπερσι έχασα έναν πολύ δικό μου φίλο, ο οποίος ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερος από εμένα. Δυστυχώς, ενώ ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερός μου, έμεινε για πάντα μικρότερος. Επαναλαμβάνω ότι είναι τύχη να γερνάει ο άνθρωπος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here