Η ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα θα έχει αναδρομική ισχύ

Σε εξέλιξη είναι η επεξεργασία της ρύθμισης που θα χτίσει το αφορολόγητο μέσω πλαστικού χρήματος. Αυτό προανήγγειλε ο διευθυντής του γραφείου του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξήγησε πως η επεξεργασία της ρύθμισης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και τόνισε πως θα έχει αναδρομική ισχύ. «Θα υπάρξουν κατηγορίες συμπολιτών μας που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της χρήσης πλαστικού χρήματος» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο κ. Μελαχρινός, αναφερόμενος σε κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι.
Ερωτηθείς για το ποσοστό του εισοδήματος που θα καλύπτεται από το αφορολόγητο, ανέφερε ότι «θα είναι πιο γενναίο το ποσοστό αυτό από εκείνο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή το 10%».
Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό, θα υπάρχει για τους επιχειρηματίες ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα POS ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές προμηθευτών και ΦΠΑ.
Ως προς τις αντικειμενικές αξίες ο διευθυντής του γραφείου του κ. Αλεξιάδη δήλωσε πως θα έχουν αναδρομική ισχύ από 22/5/2015 και τόνισε πως σε ορισμένες περιοχές θα μειωθούν, ενώ σε κάποιες άλλες θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here