Η πρώτη gay υπουργός στη Σερβία (ή και οπουδήποτε)

Η 40χρονη Άνα Μπέρναμπιτς, που θα είναι η επόμενη  υπουργός Δημόσιας Διοίκησης στη Σερβία, θα είναι η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη υπουργός στη Σερβία -ή και στον κόσμο, γιατί απ όσο γνωρίζουμε γυναίκα που να έχει παραδεχτεί την ομοφυλοφιλία της και να ντύνεται ανδρικά δεν έχει πάρει πουθενά δημόσιο αξίωμα σε όλο τον κόσμο,

Αλλά ούτε και το αντιστροφο έχει συμβεί, δηλαδή να έχει πάρει δημόσιο πόστο  άνδρας ομοφυλόφιλος που να ντύνεται γυναικεία.

«Οι προσωπικές επιλογές της δεν με ενδιαφέρουν, είναι ευπρόσδεκτη στη σερβική κυβέρνηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Το σερβικό κοινοβούλιο, όπου το κόμμα του Βούτσιτς διαθέτει άνετη πλειοψηφία, πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να εγκρίνει τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 24ης Απριλίου.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι συζήτησε με την ενδιαφερόμενη για την υποψηφιότητά της και την διαβεβαίωσε πως τον ενδιαφέρουν «μόνο τα αποτελέσματα» της δουλειάς της».

Στη Σερβία, πάντως,  οι γιορτές των ομοφυλοφίλων Gay Pride διεξάγονται υπό ισχυρή αστυνομική προστασία, γιατί υπάρχει ιστορικό με συγκρούσεις από πολλές ομάδες που αντιδρούν έντονα. Σε σχετική διαδήλωση μάλιστα το 2010 είχαν τραυματιστεί 150 άτομα -οι περισσόεροι αστυνομικοί-  κάτι που δείχνει ότι ίσως μερίδα του λαού να είναι αισθητά πιο συντηρητική από την κυβέρνηση Βουσιτς. Αυτό από την άλλη δείχνει ότι ο Βουσιτς αισθάνεται αυτοπεποίθηση πολιτικά ρισκάροντας αντιδράσες και προς το κόμμα του εν γένει με την πρωτοβουλία του να υπουργοποιήσει την Άνα Μπέρναμπιτς

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here