Η πρόταση Φίλη στο συνέδριο της ΝΔ και το «χαλασμένο μικρόφωνο» της ηγεσίας

 

Στο συνέδριο της ΝΔ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, κατά τον χαιρετισμό του, υπερέβη τα τυπικά όρια μιας αστικής αβρότητας και προχώρησε σε μια ουσιαστική, ανοικτή πρόταση συνεργασίας  με την συντηρητική παράταξη σε σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη κοινωνία.

Φανταζόμαστε εύκολα όλοι, ότι ένα από τα προβλήματα στα οποία αναφερόταν ο υπουργός ήταν και η Παιδεία, για την οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί Η εθνική Επιτροπή Διαλόγου.

Ομως αντί ο αρχηγός της ΝΔ ή κάποιος άλλος εκπρόσωπός του να απαντήσει επί της ουσίας στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση, σύσσωμη η ηγεσία του κόμματος προτίμησε να κάνει την «πάπια», επικαλούμενος πρόβλημα στην μικροφωνική εγκατάσταση, εξαιτίας της οποίας δεν ακούσθηκαν τα λόγια του υπουργού!

Το θέμα σχολίασε και ο ίδιος ο Ν. Φίλης με ανάρτησή του:

«Στον χαιρετισμό μου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στο 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αφού, απαρίθμησα τις διαφορές της δικής μας Αριστεράς με το νεοφιλευθερισμό και τη δεξιά κάθε μορφής, διατύπωσα, την πολιτικά αυτονόητη θέση, ότι, μπροστά σε προβλήματα που μπορεί να κρίνουν για δεκαετίες την πορεία της χώρας και τις τύχες εκατομμυρίων Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για συγκλίσεις, ακόμη και συναινέσεις, με δυνάμεις του συντηρητικού χώρου. Αντί πολιτικής απάντησης, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, δήλωσε, ότι, ο κακός ήχος της μεγαφωνικής εγκατάστασης τον εμπόδισε να ακούσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι, για το καλό της χώρας και της παράταξης που εκπροσωπεί, το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη να είναι μόνο ακουστικό. Κι όταν, σε λίγες μέρες έρθει το τέλος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με μια συμφωνία που θα κλείνει την αξιολόγηση και θα βελτιώνει κατά το δυνατόν τη θέση της χώρας μας, να μην εκδηλωθούν ανάλογα «προβλήματα», που θα τον εμποδίσουν και πάλι να αντιληφθεί την πραγματικότητα».

Αν η ηγεσία ενός πολιτικού κόμματος που διεκδικεί την εξουσία με συνθήματα το σύμφωνο αλήθειας και το «οξυγόνο», συμπεριφέρεται με τέτοιον ανεύθυνο πολιτικά τρόπο σε μιά πρόταση συναίνεσης για το καλό του τόπου, πως θα πείσει για την πραγματική σημασία των λεγομένων της;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here