Η πρωταπριλιά, τα «βολικά ψέματα» της ΝΔ και τα αναπάντητα ερωτήματα

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενα πρωτότυπο τρόπο νόμισε ότι ανακάλυψε η ΝΔ για να υπενθυμίσει στο λαό,  όσα καταγγέλλει ως ψεύδη και παλινωδίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμπνεύσθηκε από τη πρωταπριλιά και τα κατ΄έθιμον ψεύδη της, για να δημοσιοποιήσει τα 10 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Μόνο, όπως συμβαίνει συνήθως, κατάφερε να πέσει στην παγίδα που η ίδια έστησε.  Αφ’ ενός κατέγραψε με μικροπολιτικό τρόπο ως ψεύδη, προεκλογικές υποσχέσεις του Ιανουαρίου του 2015 και όχι των τελευταίων εκλογών. Διότι τον Σεπτέμβριο του 2015, όλα τα δήθεν «ψέμματα» που ανακάλυψε όψιμα η ΝΔ δεν υπήρχαν καν στη προεκλογική ατζέντα. Είχε ήδη υπογραφεί και από τη ΝΔ,  το τρίτο μνημόνιο και το διακύβευμα ήταν τελείως διαφορετικό.

Αφ΄ετέρου, όμως η ΝΔ συνέχισε να διαπράττει το «λάθος» να καλύπτει πρόσωπα και πολιτικές της προηγούμενη περιόδου, δίνοντας την εικόνα ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δικαίως επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ της καταλογίζει ότι όταν μιλάει για ψέμματα θα ήταν καλύτερα να κοιτάει πρώΤα στο καθρέφτη.

Η ΝΔ συνεχίζει να μην τολμά να ψελλίσει λέξεις όπως διαπλοκή Λίστα Λαγκάρντ, Παπασταύρου. Προφανώς γιατί αισθάνεται υπόλογη και δεν έχει τι να πει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ με αφορμή την 1η Απριλίου, εκδόθηκε ανακοίνωση με τα «10 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα που, όμως, δεν ειπώθηκαν Πρωταπριλιά»:

  • 1. «Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ»
  • 2. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»
  • 3. «Θα δώσουμε 13η Σύνταξη»
  • 4. «Θα επαναφέρουμε το βασικό μισθό στα 751 ευρώ»
  • 5. «Καμία αύξηση στον ΦΠΑ. Δεν πειράζουμε την έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά»
  • 6. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων»
  • 7. «Θα δώσουμε 2 δις ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση»
  • 8. «Θα διαγράψουμε περισσότερο από 50% του χρέους»
  • 9. «Καταργούμε το Μνημόνιο με ένα Νόμο και ένα Άρθρο. Αυτή η Βουλή δεν υπογράφει νέο Μνημόνιο».
  • 10. «Με ΣΥΡΙΖΑ έρχονται καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες».

Περί Πρωταπριλιάς-Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν άργησε να έρθει όμως και η απάντηση της κυβέρνησης:

Το ποιόν εμπιστεύεται ο λαός και από ποιόν θεωρεί ότι έχει εξαπατηθεί, το έδειξε ξεκάθαρα στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η Νέα Δημοκρατία που μέχρι τότε πίεζε την κυβέρνηση να αποδεχτεί μια συμφωνία πολύ χειρότερη από αυτήν που σήμερα υλοποιείται, βγήκε σήμερα να παραστήσει τον ανέξοδο υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων. Δικαιολογείται λόγω της ημέρας.

Συγχαρητήρια πάντως στη Νέα Δημοκρατία. Καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να αποδείξει ότι έχει χιούμορ, ειδικά όταν η συζήτηση δεν περιλαμβάνει τις λέξεις «διαπλοκή», «SIEMENS», «τιμολόγια», «εκβιαστές», «λίστες», «Παπασταύρου». Τότε το χάνει, μαζί με την ψυχραιμία της.

Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αστεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πολλές ακόμη Πρωταπριλιές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here