Η πολιτεία τίμησε τους πυροσβέστες που διέσωσαν βρέφος

Η πολιτεία, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολιτη Νίκου Τόσκα τίμησε του πυροσβέστες  που κάτω απο εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να διασώσουν 9 άτομα και ένα νεογέννητο βρέφος από φλεγόμενο κτίριο.

Οι πυροσβέστες συγκεκριμένα είχαν αποστολή να σβήσουν τη φωτιά στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Κουντουριώτου στον Πειραιά, αλλά  εν τω μεταξύ εγκλωβίστηκαν εντός της πολυκατοικίας οι ένοικοι που ήταν μέσα.  Οι πυροσβέστες  αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σκάλα. Το έδαφος όμως  ήταν επικλινές και τόσο η πρόσβαση όσο και η σταθεροποίηση της κλιμακοφόρου αποδείστηκαν εξαιρετικά δύσκολο έργο. Εντούτοις οι πυροσβεστες τα κατάφεραν.

Να θυμισουμε και μια ουσιαστική λεπτομέρεια. Το βρέφος ήταν στο διαμέρισμα με την μητέρα του η οποία βγηκε αλλόφρων στο μπαλκόνι λέγοντας ότι δεν βρίσκει το μωρό της. Ένας πυροσβέστης την βοήθησε να κατεβεί από την κλιμακα ενώ άλλοι μπήκαν μέσα για να ψάξουν το νεογέννητο, το οποίο και βρήκαν στον καναπέ.

«Πράξεις όπως αυτή, έχουν καταξιώσει το Πυροσβεστικό Σώμα στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Τόσκας, κάνοντας μνεία και στην αυτοθυσία των πυροσβεστών όχι μόνον στο συγκεκριμένο περιστατικο, αλλά στην καθημερινή τους μάχη με τις φλογες.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον επιπυραγό Πέτρο Αλάμαρα, στον δόκιμο ανθυποπυραγό Λάζαρο Λαζαρίδη και στους πυροσβέστες Χρήστο Κέλμαλη, Ιωάννη Γερακουλάκο και Μιχαήλ Γρηγοράκο.
  

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here