Η οδύσσεια ενός πεντάχρονου για να σώσει τον πατέρα του

Το μικρό αγοράκι ήταν στο σπίτι  με τον πατέρα του και την δίχρονη αδερφούλα του. Εβαλε τις πυζάμες του κι ετοιμαζόταν να κοιμηθεί.  Εξω έβρεχε δυνατά.  Σε μια στιγμή, ο πατέρας του έπεσε στο πάτωμα,  αφού υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

 Ο 5χρονος κατάλαβε ότι ο πατέρας του έπαθε κάτι σοβαρό αλλά δεν πανικοβλήθηκε .  Με τις πυζάμες και τις παντόφλες όπως ήταν,  ανέβηκε στο ποδήλατό του  και βγήκε στο δρόμο, στη βροχή, ψάχνοντας για βοήθεια.  

Δώδεκα χιλιόμετρα πιο μακριά από το σπίτι τους,  βρισκόταν η μητέρα του η οποία εκείνο το βράδυ είχε νυχτερινή βάρδια στην εργασία της.  Ο μικρός ξεκίνησε για να πάει μάλλον σε εκείνη. Είχε διασχίσει  περίπου 3 χιλιόμετρα, όταν ένας αγρότης  που περνούσε με το αυτοκίνητό του, τον είδε και χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει, ειδοποίησε τις αρχές.

Μέχρι να έρθει η αστυνομία, ο αγρότης, ο Ζαν Φρανσουά Πινό, έβαλε  το μικρό αγόρι στο αυτοκίνητό του για να ζεσταθεί.

«Ηταν μούσκεμα κι έτρεμε ολόκληρος. Είχε παλιόκαιρο. Κάτω από το πανωφόρι του φορούσε σαγιονάρες και πιτζάμες» είπε ο Πινό. Το παιδί μου είπε: » Ο μπαμπάς μου πέθανε». 

Ο μικρός που ονομάζεται  Κεβίν-Τζενέ,  δεν ήταν σε θέση να πει το επώνυμο ή τη διεύθυνση του. «Εκλαιγε, αλλά κάποιες στιγμές ηρεμούσε. Είχε καθαρό μυαλό, όμως το μυαλό ενός παιδιού πέντε χρονών» εξήγησε ο Πινό και ανέφερε ότι το παιδί κάποια στιγμή ανησύχησε ότι «θα είναι κουρασμένος αύριο στο σχολείο».

Τελικά κινητοποιήθηκε ολόκληρη η κοινότητα μέχρι και ο δήμαρχος που ήρθε σε επαφή με μια άλλη οικογένεια της κοινότητας για να εντοπίσουν το σπίτι του μικρούλη.

Το περιστατικό  που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα Ouest-France, έγινε στη Δυτική Γαλλία, στο χωριό  Σεν Πιερ Λα Κουρ.

Η περιπέτεια είχε ευτυχώς αίσιο τέλος.  Το σπίτι εντοπίστηκε.  Οι διασώστες μετέφεραν τον αναίσθητο πατέρα του Κεβίν – Τζενέ στο νοσοκομείο και οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here