Η ντροπή της Ευρώπης- F.T: Σχέδια αποκλεισμού των προσφύγων στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΒΑΣ. ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η ένοχη υποκρισία της Ευρώπης απέναντι στη προσφυγική κρίση ξεπερνά κάθε όριο. ΟΙ βασικοί υπεύθυνοι του πολέμου στη Συρία και των τεράστιων προσφυγικών ροών, οι ένοχοι για τις εκατοντάδες»δολοφονίες» ανθρώπων και κυρίως μικρών παιδιών στο Αιγαίο, ζητάνε τώρα και τα ρέστα από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. η Ευρωπαική Επιτροπή, αντί να αναζητήσει τρόπους δίκαιης αναλογικής συμμετοχής όλων των χωρών στα βάρη και τις υποχρεώσεις, επεξεργάζεται σχέδιο αυστηροποίησης των ελέγχων στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Στόχος του σχεδίου είναι περιορισθεί  η ροή προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης κάτι που ουσιαστικά θα θέσει την Ελλάδα εκτός Σένγκεν.

Σύμφωνα με τους ανταποκριτές της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή και η Γερμανία είναι «έτοιμες» να υποστηρίξουν το σχέδιο έμμεσου αποκλεισμού της Ελλάδας, που στην πράξη θα παγιδεύσει επί ελληνικού εδάφους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καθημερινά φτάνουν στα νησιά, αφού δεν θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα προς το βορρά.

Όπως αναφέρουν οι FT, το φερόμενο σχέδιο «περίφραξης» συζητήθηκε την Τετάρτη σε επίπεδο αντιπροσώπων μετά από επιστολή του έστειλε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, με την οποία καλούσε την ΕΕ να προσφέρει «απευθείας βοήθεια» στην ΠΓΔΜ.

Το σχέδιο αυτό, όπως λέει η εφημερίδα, έρχεται μετά την αποτυχία του σχεδίου παροχής βοήθειας 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία προκειμένου να ελέγξει τις ροές προς το Αιγαίο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν μόλις χθες 43 πρόσφυγες πνίγηκαν στα νερά, ανάμεσα στους οποίους  τα 17 ήταν παιδιά.

Επίθεση Αυστρίας κατά Ελλάδας

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας μιλά ανοικτά για «προσωρινό αποκλεισμό» της Ελλάδας από τη Σένγκεν, αν η Αθήνα δεν ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο των συνόρων.

«Αν η κυβέρνηση της Αθήνας δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για έναν προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας» δηλώνει η Μικλ-Λάιτνερ στο κυριακάτικο φύλλο της Die Welt. «Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφθασε στα όριά της» αναφέρει η ίδια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here