Η «νέα μεταπολίτευση» και η διαμάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για λογοκλοπή

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στους όρους Νέα μεταπολίτευση» και Ελλάδα του 2021, στο μήνυμά του για επέτειο αποκατάστασης τη Δημοκρατίας. 

Η ΝΔ έσπευσε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για λογοκλοπή δικών του φράσεων προκαλώντας την απάντηση της κυβέρνησης:

«Συνεχίζει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να προκαλεί γέλιο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωση της περί λογοκλοπής.

Ισχυρίζεται πως η έννοια «Νέα Μεταπολίτευση», που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Αριστερά ιδίως τη περίοδο του κινήματος των Πλατειών, καθώς και ο όρος «Ελλάδα του 2021» που είχε αναφερθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού και, από τότε, σε πολλές δηλώσεις και ομιλίες του, έχουν «κλαπεί» από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ. Μόνο που το Συνέδριο της ΝΔ έγινε μόλις πριν από 3 μήνες…

Εκτός και αν ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε εμπνευστεί τις παραπάνω έννοιες από τότε που ήταν «πολιτικός κρατούμενος»…
Σε αυτή τη περίπτωση του οφείλουμε σκληρή αυτοκριτική …», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι είχε ισχυρισθεί η ανακοίνωση της ΝΔ

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστήριζε τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε τις έννοιες “νέα Μεταπολίτευση” και “Ελλάδα του 2021”.

Και οι δυο αυτές έννοιες αποτέλεσαν τα βασικά μηνύματα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ικανός στη λογοκλοπή, αλλά είναι ανίκανος να υπηρετήσει προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας αυτές τις έννοιες, λόγω της ανικανότητας, της ιδεοληψίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που τον διακρίνει».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here