Νέα απάντηση του Ι. Σχινά για τους διορισμούς, μετά τις αντιδράσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Νέα απάντηση στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, μετά τα αρνητικά σχόλια που έγιναν στη πρώτη, έδωσε  ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς- Παπαδόπουλος, σχετικά με τους διορισμούς συγγενών σε θέσεις συμβούλων στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και σε υπουργούς.

Στη δεύτερη, πιο προσεκτική απάντηση, που δημοσιεύεται στην Αυγή δεν κάνει καμία αναφορά στους αγώνες των προγόνων του και παραθέτει συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Όπως υποστηρίζει, οι μετακλητοί υπάλληλοι αποτελούν τοποθετήσεις με ημερομηνία λήξεως, αφού πρόκειται για θέσεις ορισμένου χρόνου και επιλέγονται κατά κανόνα με πολιτικά κριτήρια, αν δηλαδή πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης κι εφόσον χαίρουν της εμπιστοσύνης του υπουργού από τον οποίο προσλαμβάνονται.

«Αλλά να είμαστε καθαροί χωρίς μισόλογα, οι ίδιοι που μέσα στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού επιτάσσουν την αποπολιτικοποίηση του κράτους αξιώνουν τώρα και την αποκομματικοποίηση της ίδιας της κυβέρνησης αναζητώντας νέους Παπαδήμους που θα διατηρήσουν την πρότερη κατάσταση» αναφέρει στο νεώτερο κείμενό του, για να προσθέσει: «Ως εκ τούτου για το μόνο λόγο που οφείλω να απολογηθώ, είναι που δεν πρόλαβα να ανοίξω εγώ, να ανοίξουμε εμείς αυτή τη κουβέντα για το τι σημαίνει κράτος, τι πολιτική και τη συνέπεια».

«Στον κιτρινισμό και στην σπέκουλα ο ρόλος της Αριστεράς και της νεολαίας είναι να σηκώνει τείχη» καταλήγει ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοσίευμα

Τους διορισμούς της μητέρας και του αδερφού και της φίλης του νέου γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τους έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Συγκεκριμένα, ο αδερφός του Ορέστης διορίστηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, η μητέρα του Ξανθή Παπαδοπούλου στο γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου, μία 25χρονη στενή του φίλη, μέλος επίσης της Νεολαίας, στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη, ενώ ο πατέρας του Στάθης Σχινάς εργάζεται στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο».

Η πρώτη απάντηση

Ο κ. Σχινάς-Παπαδόπουλος αρχικά απάντησε μ΄ένα κείμενο υπό τον τίτλο: «Τους ρουφιάνους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Κατάλαβες Πρώτο Φλέμα»; Στο κείμενο αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις και τα αρνητικά σχόλια, μιλούσε για τη ιστορία του ίδιου και της οικογένειας του.

«Ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μας ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί πάντα στην Αριστερά χρωστάμε και δεν μας χρωστάει» σημείωνε χαρακτηριστικά ο Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος.

«Κι ο αδερφός μου 10 χρόνια κοντά εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και τώρα εκεί που πρέπει να βοηθήσει κι αυτός βοηθάει… Ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μας ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί πάντα στην αριστερά χρωστάμε και δεν μας χρωστάει…

Και δεν θα απολογηθώ σε κανέναν ούτε για τις ρίζες μου, ούτε για την οικογένεια μου, γιατί αυτή είναι η ιστορία μου, γραμμένη σε λίγες γραμμές, γιατί αυτή δεν είναι μόνο η δικιά μου ιστορία, γιατί δεν είδαμε φως και μπήκαμε, γιατί υπάρχουν πολλοί σαν εμάς, πάρα πολλοί με τις δικές τους ιστορίες, τις δικές τους κοινές ιστορίες… Έχω γνωρίσει πολλούς και πολλές συντρόφους και συντρόφισσες με ιστορίες πολύ πιο βαριές από την δικιά μου…
Και είμαι περήφανος και νιώθω ευγνωμοσύνη για κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που στέκομαι στο πλάι του και αγωνίζομαι μαζί του απέναντι σε κάθε λογής πρώτο Φλέμα. Μπροστά στη ρουφιανιά και τον κιτρινισμό στέκομαι περήφανος και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια.
Κατάλαβες ρουφιάνε;», κατέληγε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here