Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Μια μετακόμιση με πολλά ερωτηματικά

 

Aναστάτωση αλλά και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η σχεδιαζόμενη, με fast track διαδικασίες, μεταφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στα σύνορα με τη Ν.Φιλοθέη.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αναφέρουν ότι ύστερα από 40 και πλέον χρόνια , το ΕΚΚ εξορίζεται σε ένα απομονωμένο προάστιο και επιλέγεται η μετεγκατάστασή του σε ένα κτίριο που δεν διαθέτει ούτε καν τις απαραίτητες υποδομές, με επιχείρημα τη μείωση της δαπάνης του ενοικίου.

Μάλιστα εκφράζουν την απορία πώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κτίριο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, τη στιγμή που το ΕΚΚ μετρά δεκαετίες στην περιοχή αυτή και γιατί επιδεικνύεται τόση βιασύνη εκ μέρους των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ερωτηματικά πληθαίνουν αν αναλογιστεί κανείς ότι η μεταστέγαση του ΕΚΚ από το ιστορικό κτίριο της Πανεπιστημίου στα σημερινά του γραφεία (επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ), που στοίχισε κρατικό χρήμα,  έγινε μόλις το 2009.

Επιπλέον, στις σημερινές εγκαταστάσεις του ΕΚΚ νοικιάζει τα γραφεία του και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  μια «συγκατοίκηση», που όπως λέγεται,  βοηθά στην αρτιότερη συνεργασία των δύο Οργανισμών.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα στοιχίσει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στο νέο κτίριο και εάν έχει γίνει σχετική μελέτη, όπως επίσης και το εάν καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να μειωθεί το ενοίκιο στο υπάρχον κτίριο του ΕΚΚ.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται εάν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στην απόφαση για την άρον άρον μεταστέγαση του ΕΚΚ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here