Η ΜΕΤΑδραση υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ασυνόδευτων παιδιών. Δείτε το βίντεο με τη Σαχάρ που βρέθηκε μόνη της στην Ελλάδα

H Σαχάρ είναι από το Αφγανιστάν. Ζούσε ευτυχισμένη ώσπου μια μέρα έχασε το σπίτι της και χωρίστηκε απο την οικογένειά της.  Ταξίδεψε μόνη και φοβισμένη και βρέθηκε στην Ελλάδα. Έχει ανάγκη για τροφή, φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόρφωση.  Η ΜΕΤΑδραση υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ασυνόδευτων παιδιών όπως η Σαχάρ.

Δυστυχώς η Σαχάρ δεν είναι η μόνη. Πολλά ακόμη ασυνόδευτα παιδιά φτάνουν στην Ελλάδα, έχοντας χάσει ή έχοντας χωριστεί από τους γονείς τους. Με σκοπό να γεφυρώσει κενά που δεν καλύπτονται στον τομέα της στέγασής τους, η ΜΕΤΑδραση ανέπτυξε ένα σύστημα προσωρινής φιλοξενίας σε οικογένειες προσφέροντας την ασφάλεια και την ολοκληρωμένη υποστήριξη που χρειάζονται μέχρι να επανενωθούν με συγγενείς τους στην Ευρώπη.

Η πρακτική αυτή ακολουθείται ήδη εδώ και δεκαετίες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει πλέον αποδειχθεί ότι η διαμονή των παιδιών σε οικογένειες αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Μια ζεστή αγκαλιά, ένα τρυφερό βλέμμα, μια καλή κουβέντα, το σπιτικό φαγητό και η θέση στο οικογενειακό τραπέζι, πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης, η αίσθηση της ασφάλειας… είναι κομμάτια καθημερινότητας που λείπουν από τα ασυνόδευτα παιδιά.

Η ΜΕΤΑδραση  έχει διεξάγει πάνω από 1023 συνοδείες ασυνόδευτων ανήλικων από επισφαλείς συνθήκες  προς μόνιμες δομές φιλοξενίας ςε όλη την Ελλάδα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here