Η κάνναβη με ιατρική συνταγή θα χορηγείται στην Γερμανία

Η κάνναβη με ιατρική συνταγή; Ναι, είναι γεγονός.  Η ιδέα του Ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας Hermann Grohe μπορεί σε πολλούς να ακούγεται παράξενη. Ωστόσο η απάντηση πίσω από αυτό το σχέδιο βρίσκεται στην επιστήμη. Άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες θα μπορούν σύντομα να αποκτούν κάνναβη με ιατρική συνταγή – και τα ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν το κόστος.

Ποιούς βοηθά η ιατρική κάνναβη; H ιατρική κάνναβη βοηθά όποιον πάσχει από χρόνιο πόνο. Ανακουφίζει τον πόνο. Η κάνναβη χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Μπορεί να ανακουφίσει τη σπαστική παράλυση και τους σπασμούς. Όμως τα παρασκευάσματα κάνναβης από το φαρμακείο είναι ακριβά. Ως εκ τούτου, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Hermann Grohe σχεδιάζει εδώ και καιρό τη χορήγηση κάνναβης με συνταγή. Αυτή η ιδέα προϋποθέτει πλέον μια κρατική υπηρεσία κάνναβης.

Μια εθνική υπηρεσία κάνναβης για τη ρύθμιση των εξόδων

Ένα νομοσχέδιο, το οποίο εστάλη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις αρμόδιες αρχές της ΕΕ, προβλέπει την δημιουργία μιας κρατικής υπηρεσίας κάνναβης.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, η υπηρεσία θα είναι σε θέση να παράσχει ευκολότερα σε ασθενείς με ιδιαίτερα σοβαρές και χρόνιες παθήσεις κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς. Ο ρυθμιστικός φορέας θα είναι υπεύθυνος τόσο για την καλλιέργεια στη Γερμανία όσο και για τις εισαγωγές. Τα σχέδια του υπουργού Υγείας Hermann Grohe (CDU) έχουν ήδη γίνει γνωστά τον Νοέμβριο.

Η διαδικασία κοινοποίησης στην ΕΕ έχει ξεκινήσει. Τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν τώρα την ευκαιρία να προτείνουν τροποποιήσεις. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να εξεταστεί σε περίπου τρεις μήνες από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο νόμος θα ρυθμίζει αφενός, ότι το ταμείο θα επιστρέφει τα χρήματα για την ιατρική κάνναβη. Δεύτερον, θα εμποδίζει την ανεξέλεγκτη καλλιέργεια στο σπίτι από ασθενείς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here