Ολονύκτιες διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά του Ερντογάν για τη σφαγή στην Αγκυρα

Με συνθήματα κατά του Ερντογάν,  χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές ευρωπαικές πόλεις κατέβηκαν το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους  διαδηλώνοντας την οργή τους  για την διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα αφήνοντας  πίσω της τουλάχιστον 97 νεκρούς και 186 τραυματίες. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.
Παρίσι: Περίπου 1000 διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους Κούρδοι, συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να καταδικάσουν τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ από νωρίς το απόγευμα. Ορισμένοι κρατούσαν σημαίες του κουρδικού κόμματος HDP.

«Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο στη Γαλλία καταδικάζει με σθένος αυτήν την άνανδρη και ανήθικη επίθεση. Οι πολίτες της Τουρκίας δεν θα επιτρέψουν να τους εκφοβίζουν με αυτές τις ενέργειες εναντίον εκείνων που δίνουν μάχη για την ειρήνη. Κάτω ο βρώμικος πόλεμος και η κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία» επισήμανε η οργάνωση, που απηύθυνε κάλεσμα για τη διαδήλωση.

Στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία:  Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημοκρατικού Κέντρου των Κούρδων της Μασσαλίας και διαδήλωσαν φωνάζοντας το σύνθημα «Ερντογάν, δολοφόνε!». Στα πλακάτ που κρατούσαν αναγραφόταν το σύνθημα «η Τουρκία δολοφονεί τους πολίτες».

Στο Στρασβούργο: Περίπου 400 άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, στην κεντρική πλατεία της πόλης  όπου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.

Κουρδικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει για αύριο, Κυριακή,  νέα διαδήλωση στις 17: 00 (ώρα Ελλάδας), με σύνθημα «τέλος στο βρώμικο πόλεμο και την κρατική τρομοκρατία  στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.»

Κινητοποιήσεις αναμένονται επίσης στη Λυών και την Τουλούζη.

Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά και στη Ζυρίχη για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα. Η κινητοποίηση διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες. «Τέλος στην κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία» έγραφαν τα πλακάτ των διαδηλωτών.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here