Η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» της Τουρκίας στη Β. Συρία -Χάρτες

Η επιχείρηση των Σύρων ανταρτών που συγκέντρωσε η Αγκυρα στο Γκαζιαντέπ μαζί με ειδικέ δυνάμεις του τουρκικού στρατού και δεκάδες τουρκικά τάνκς, με την ονομασία ¨Ασπίδα του Ευφράτη΄μπαίνει στη τρίτη μέρα της.

Στον παραπάνω χάρτη φαίνονται με το πράσινο χρώμα ποιές περιοχές έχουν καταληφθεί και σφραγισθεί από τις ανταρτικές και τουρκικές δυνάμεις εντός του συριακού εδάφους.

Η Τουρκία που έστειλε και νέο αριθμό τάνκ στη Συρία την δεύτερη ημέρα, υποστηρίζει ότι σκοπός της επιχείρησης είναι να αποκλείσει από τα σύνορά τους τους τρομοκράτες. Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν εννοεί τον ISIS που κατείχε μεχρι χθες την συνοριακή πόλη Τζαραμπούς ή τη κουρδική πολιτοφυλακή YPG που ηγείται της συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF) που είχαν απελευθερώσει πριν δύο βδομάδες την πόλη Μανμπίζ από το Ισλαμικό Κράτος.

Στον παρακάτω χάρτη βλέπεται τη διάταξη δυνάμεων στα βόρεια σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Στο χάρτη αυτό φαίνεται η εναγώνια προσπάθεια της Τουρκίας να μην επιτρέψει στους Κούρδους της Συρίας, που ελέγχουν πλέον και την δυτική περιοχή του Afrin, να ενωθούν καθόλο το μήκος των Συροτουρκικών συνόρων. Γι ατό και απαιτούν από τους Κούρδους της Συρίας που βρίσκονται ακόμη στην Μανπίζ, να αποσύρουν όλα τα στρατεύματά τους ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Turkish army hits 81 Daesh targets in northern Syria

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here