Η εντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα της Κίνας άνοιξε και περιμένει όσους δεν έχουν υψοφοβία

Η μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο βρίσκεται στα εντυπωσιακά όρη του Ζανγκτζιατζιέ (κεντρική Κίνα), ανάμεσα σε δύο κορυφές του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν, είναι γυάλινη και περιμένει όσους δεν φοβούνται τα ύψη. 

Εχει μήκος 430 μέτρα και είναι κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος. Το πλάτος της είναι έξι μέτρα, αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού και αντέχει συγχρόνως 800 ανθρώπους.

Εκτός από το να περπατήσουν πάνω στη γέφυρα και να θαυμάσουν τη θέα, οι τουρίστες θα μπορούν επίσης να κάνουν εκεί μπάντζι-τζάμπινγκ.

γυαλινη γεφυρα 2

Για να καταδειχθεί η σταθερότητα της γέφυρας, οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλά επικοινωνιακά χάπενινγκ: μεταξύ άλλων, ένας δημοσιογράφος χτύπησε το γυαλί με ένα μεγάλο σφυρί και ένα αυτοκίνητο γεμάτο επιβάτες την πέρασε, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη δομή της.

Μόνο 8.000 επισκέπτες είναι δεκτοί την ημέρα πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι τουρίστες καλούνται να κλείνουν μια ημέρα νωρίτερα το εισιτήριό τους, που κοστίζει 138 γιουάν (18 ευρώ).

Για να αποφευχθούν πτώσεις αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη δομή, οι φωτογραφικές μηχανές και τα μπαστούνια για σέλφι δεν επιτρέπονται, διευκρίνισε η υπηρεσία, ενώ απαγορεύονται και τα «τακούνια στιλέτο».

Την ιδέα για τη γέφυρα είχε ο ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν, ο οποίος είχε ήδη δημιουργήσει πολλά οικοδομήματα στην Κίνα.

Μία από τις κορυφές του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ είχε προσφέρει την έμπνευση για το βουνό που επιπλέει στον αέρα στην αμερικανική ταινία Avatar, η οποία προβλήθηκε στην Κίνα το 2010.

ΑΠΕ/Γαλλικό

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here