Γάλλος υπουργός Εξωτερικών: Η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται στη Γαλλία

Στην αμέριστη συμπαράσταση της Γαλλιας αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατιας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό που επισκέπτεται τη χώρα, προερχόμενος από Τουρκία και κατευθυνόμενος προς Κύπρο

«Η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται στη βοήθεια της Γαλλίας και για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και για το προσφυγικό», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους  χρειάζονται προσπάθειες και ο αγώνας της είναι μεγάλος».

Ο γάλλος υπουργός μίλησε για τις «θαρραλέες προσπάθειες του ελληνικού λαού», που όπως είπε «στην μεγάλη του πλειοψηφία επέλεξε να μείνει στην Ευρώπη και στο ενιαίο νόμισμα».

Για το προσφυγικό, τόνισε ότι «η Γαλλία αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της, με τα μέσα και την βοήθεια που προσφέρει, να στηρίξει την ελληνική δημόσια διοίκηση, αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες της και σε ό,τι αφορά τα θέματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης, πάντοτε στο πλαίσιο του σεβασμού της Συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο Ερό επισήμανε ότι στη διάρκεια του ταξιδιού του υπενθύμισε «την ισχυρή και σταθερή προσήλωση όλων των Ευρωπαίων στις αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

«Εσείς οι Έλληνες έχετε υποφέρει από την εγκαθίδρυση στρατιωτικής δικτατορίας και το γνωρίζετε αυτό καλά. Είχα την ευκαιρία, λοιπόν, να εκφράσω την αλληλεγγύη όλων ημών προς την  Τουρκία θυμίζοντας, όμως, τις αξίες του κράτους δικαίου και τις αξίες και αρχές που διέπουν τα κράτη δικαίου και βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης» είπε

ΓΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

«Ελπίζω ότι σύντομα ως Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι μαζί θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι μαζί μπορέσαμε να λύσουμε το Κυπριακό, ώστε η Κύπρος να καταστεί γρήγορα πλήρες μέλος, στο σύνολό της«, είπε.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το προσφυγικό καθώς και το μέλλον της Ευρώπης απασχόλησαν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άντρες συζήτησαν την πορεία ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και ειδικότερα των οικονομικών σχέσεων και της επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here