Η εκδήλωση στη Ν. Υόρκη για τα θύματα της 11η Σεπτεμβρίου

Τη μνήμη των περίπου 3.000 θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου 2001, 15 χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις,  τίμησαν οι αμερικανικές αρχές στο σημείο 0 στη Ν. Υόρκη. 

Τα ονόματα των 2.983 θυμάτων διαβάστηκαν αργά από συγγενείς τους, υπό τη συνοδεία κλασσικής μουσικής ενώ τηρήθηκαν έξι λεπτά σιγής.

Τα τέσσερα λεπτά σιγής, για τα τέσσερα αεροσκάφη στα οποία εκδηλώθηκαν αεροπειρατείες, ενώ τα υπόλοιπα δύο λεπτά, για την κατάρρευση των δίδυμων πύργων στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Τιμές απέδωσαν αγήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης.

Το «παρών» έδωσαν σήμερα στις εκδηλώσεις οι υποψήφιοι των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι συμφώνησαν από κοινού να διακόψουν για μια μέρα τις υποχρεώσεις της καμπάνιας τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα τις τραγωδίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία που εκφώνησε με αφορμή την 15η επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι η διαφορετικότητα είναι η «δύναμη» της Αμερικής, προτρέποντας τους πολίτες να μην υποκύπτουν απέναντι στους «τρομοκράτες», στόχος των οποίων είναι ο διχασμός της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here